Eylem planı üzerine değerlendirmelerin ve izlenecek yol haritasının konuşulduğu toplantıda, Kapadokya ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitelerinden akademisyenler, Vali Yardımcısı Kurtoğlu’na 2 yıllık planlama ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile Şenol, eylem planı kapsamında oluşturulan projelerin gelecek hafta içerisinde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’e sunulacağını ifade ederek, “Nevşehir Valiliğimiz, İl Belediye Başkanlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerin öncülüğünde, ilimizin iki üniversitesinden akademisyenler olarak aile içi şiddeti önlemeye yönelik bir topluma katkı projesi planladık. Projenin ilk ayağı ve pilot bölgesi olarak, Nevşehir ilindeki Mehmet Akif Ersoy Mahallesini seçtik. Burada 18-65 yaş grubu kadınların evlerine bizzat gidilerek, kadına yönelik şiddet kapsamında bir anket çalışması yaptık. İlk araştırmamızın sonuçlarına göre kadınlarımıza yönelik eğitim, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının başlatılmasını uygun gördük.” dedi.

Kapadokya ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversiteleri tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında yapılan projelerin ikinci ayağının mayıs ayı içerisinde başlatılacağını belirten Şenol, “Bu ay içerisinde 18-65 yaş grubu erkeklere yönelik araştırmalar yapacağız. Bu çalışmalarımızda erkeklerin şiddet algıları, şiddete karşı tutumları ve şiddet uygulama sıklığı gibi konularda görüşlerini alacağız. Buradan elde edeceğimiz sonuçlara göre şiddet uygulayan failler ya da kişilere yönelik öfke kontrolü, bilişsel davranışçı terapisi gibi konularda eğitim ve farkındalık çalışmalarımız olacak. Yine bu süreçte babalara yönelik eğitim seminerleri verilecek. Sonraki aşamada Eylül ya da Ekim ayı itibariyle Nevşehir ve çevre illere yönelik şiddet araştırmalarımız olacak. Buradan elde edilecek sonuçları da ölçtükten sonra yine bilinçlendirme, farkındalık ve destek çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.