Mutabakat metni imza törenine Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Victor Rybak, İkinci Katip Marta Demidova, Belarus Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Murat Reha Yorgancıoğlu, Belarus Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Konstantin Kozadaev, Belarus Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Aleksander Zhuk ve Belarus Devlet Üniversitesi Türkiye Resmi Temsilcisi Cenk Sarkut ile Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Halil Burak Sakal katıldı.

İmza töreninde Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Rybak, Türkiye ile Belarus arasındaki dostane ilişkilerin eğitim ve kültür alanına yansımasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, imza töreninde iki üniversitenin karşılıklı iş birliği ile ilk etapta öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile ortak diploma programlarına öncelik verileceğini, uzun vadede ise iki üniversite arasındaki iş birliği ile birçok ortak uluslararası bilimsel ve akademik faaliyete imza atılmasının planlandığını ifade etti.

Belarus Devlet Üniversitesi ile Kapadokya Üniversitesi arasında imzalanan mutabakat, lisans ve lisansüstü seviyede öğrenci değişimini, iki üniversite arasında öğretim elemanı ve araştırmacı değişimini, çift diploma programlarını, ortak araştırma ve eğitim projelerini, bilgi, eğitim materyali ve bilimsel raporların paylaşılmasını, ortak konferans, seminer, çalıştay ve derslerin organize edilmesini ve ortak yayınların yapılmasını içeriyor.