Almanya ve Belçika’da faaliyet gösteren eğitim kurumları, temsilcilikler ve işletmelerle çeşitli görüşmelerde bulunan Kapadokya Üniversitesi heyeti, ziyaretlerin uluslararası standartlarda eğitimin geliştirilmesi ve uygulama alanlarının arttırılması amacıyla yapıldığını bildirdi.

T.C. Essen Başkonsolosu Sayın Şener Cebeci ve T.C. Brüksel Başkonsolosu Sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na yapılan ziyarette Kapadokya Üniversitesi’nin misyonu, uzun vadede hedefleri, eğitim programları ve mesleki uygulamaları hakkında bilgiler aktarılırken, daha sonra Avrupa’da yaşayan Türk asıllı iş adamları ve sanayicilerin üye olduğu dernekleri ziyaret eden heyet, eğitimde iş birliği ve üniversite öğrencilerinin sektörlerle buluşmaları konusunda istişare yaptı.

Türk kültürü ve milli değerleri tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Köln ile Brüksel’de faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitülerini de ziyaret eden heyet, bilimsel ve kültürel çalışmaların desteklenmesi üzerine fikir alışverişinde bulunduktan sonra değişim programları kapsamında Almanya’ya giden Kapadokya Üniversitesi öğrencilerinin staja gittikleri kurumları ziyaret ederek yöneticilerle uygulamalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kapadokya Üniversitesi heyeti ziyaretlerin tamamlanmasının ardından sosyal sorumluluk proje yürütücüleri, eğitimcileri, veliler ve öğrencilerle bir araya gelerek üniversitenin Psikoloji, Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler programlarının mesleki uygulamalarına katkı sağlayacak gözlemlerde bulunurken, bazı anaokulu ve ilkokullarda da inceleme fırsatı elde etti.