Kapadokya Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı ve öğrencileri tarafından organize edilen, Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen etkinliklerin ilk gününün sabah programında, Ürgüp Sağlık Yerleşkesi’nde stand kurularak Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nı temsil eden pembe kurdele ve erken tanının önemine değinen broşürler dağıtıldı.

Yoğun ilgi gören programa katılan Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Vesile Şenol, kanserin erken tanı ile kolayca tedavi edilebildiğine dikkat çekerek, meme kanseri taramasının önemine değindi. Standı erkeklerin de ziyaret ettiğini belirten Kapadokya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gürdoğan Aydın ise meme kanserinin yalnızca kadınlarda görülen bir kanser türü olmadığını, nadir de olsa erkeklerde de görüldüğünü söyledi. Gürdoğan, “8 kadından birinde görülebilen meme kanseri, nadir de olsa erkeklerde de görülebilir. Burada erkeklere de bilgilendirme yapıyoruz. Onlar da hem kendileri hem de eşleri için bize kulak veriyorlar.” dedi.

“Erken tanı hayat kurtarır”

Günün akşam programında ise meme kanseri ve erken tanıya dikkat çekmek için Kızılçukur Vadisi’nde kâğıt fener uçurularak bir basın açıklaması yapıldı. Kapadokya Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Başkanı Dilek Ataseven, etkinlikler hakkında bilgi vererek, “Meme kanserinin erken tanısı hayat kurtarır. Burada da amacımız hem üniversitemiz öğrenci ve çalışanlarında hem de Ürgüp halkında farkındalığı artırarak, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen kanser taramalarına ve toplum sağlığına destek olmaktır.” diye konuştu.

Farkındalık için konferans düzenlenecek

Üniversite tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yapılacak etkinlik programı kapsamında 23 Ekim günü Mustafapaşa Yerleşkesi’nde, 26 Ekim günü ise Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda stand kurularak halka bilgilendirmeler yapılacak. 30 Ekim günü ise Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı Dr. Murat Türkyılmaz’ın katılımı ile Kapadokya Üniversitesi tarafından çevrim içi konferans düzenlenecek. Programın son günü olan 31 Ekim günü ise sıcak hava balonu ile meme kanseri farkındalık pankartı Kapadokya semalarında uçurulacak.