UNESCO tarafından 2021 yılının vefatının 750. yılı dolasıyla Hünkâr Hacı Bektaş Veli'yi anma yılı olarak ilan edilmesiyle proje ismi anma etkinlikleri kapsamında “Gelin Canlar Bir Olalım” olarak belirlendi. Görevde 10 yılını doldurmuş olan Fen Bilimleri öğretmenlerinden oluşan katılımcılı grubuna proje eğitim etkinlikleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz (ÜSET) Uygulama Otelinde, Mustafapaşa, Ürgüp, Kaymaklı, Avanos, Göreme ve Hacıbektaş’ta gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 19 farklı ilden 40 katılımcı Kapadokya’nın eşsiz doğasında 8 gün süren etkinliklerde katılımcılar, eğitmenlerle ve meslektaşları ile bilgi alışverişinde bulundu.

Projenin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten katılımcılar, içerik bakımından zengin ve eğlenceli bir eğitime katılmış olmaktan da büyük bir mutluluk duyduklarını, eğitimlerin yanı sıra gezi etkinlikleri sayesinde Kapadokya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini detaylı olarak gezip, görme ve tanıma fırsatı bulduklarını, Nevşehir’den çok güzel anlılarla ayrıldıklarını ve öğrencileri ile yeniden gezmeye geleceklerini vurguladı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ise, başarılı bir şekilde uygulanan projenin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin ilk TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi olduğunu ve projenin güncellenerek her yıl yapılmasını planladıklarını söyledi.