Üniversitemize yerleşen adaylar, kayıtlarını 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 5–7 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılabilecek. 

Öğrenciler, https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden erişilen e-Devlet kapısı üzerinden, şahsen gelmelerine gerek kalmadan ve belge getirmeden yapabileceklerdir. E-Devlet üzerinden kayıt yapabilmek için gerekli olan şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik ibraz edilerek PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alabilmekte.

Süresi içinde (5–7 Ekim 2020) e-Devlet üzerinden kayıt yapmayan adayların kayıt yapabilmeleri için kayıt hakkı kazandıkları akademik birimlere 5–9 Ekim 2020 tarihleri arasında şahsen veya kanuni temsilcileri (noter onaylı vekaletname) aracılığı ile kayıt yaptırmaları gerekmekte.

Şahsen kayıt yapılması zorunlu olan programlar:

- Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) Özel Güvenlik ve Koruma Programı tercih eden öğrenciler kayıtlar için, (0384) 228 10 00 Nolu telefon numarasından 26018-26001-26002 dahiliyi arayarak bilgi alabilirler.

Kayıtlarla ilgili notlar: Şahsen kayıtlarda adayların lise diplomalarının asıllarını getirmeleri gerekmekte. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

Başka bir örgün programda kayıtlı olmayan birinci öğretim öğrencileri herhangi bir ücret yatırmayacak. İkinci öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, öğrenim ücretlerini ders kayıtları sırasında 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında, Ziraat Bankası şubelerinden öğrenci numaralarını veya T.C. Kimlik numaralarını kullanarak yatıracaklar.

Kayıt yapan öğrenciler ders kayıtlarını 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında https://ubs.nevsehir.edu.tr/ adresinden yapacaktır. Öğrenci numaranızı öğrenci bilgi sistemindeki “Öğrenci No Sorgula” kısmından öğrenebilecek. Sisteme ilk girişte şifreniz TC Kimlik numaranız olarak belirlenir.

Üniversite, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkili. ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.

Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar 2020-YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacak. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebilecekler.

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler 5–9 Ekim 2020 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları akademik birime şahsen başvurarak da kayıtlarını yaptırabilecekler.

Üniversiteye kayıt Olan Öğrencilerin Ders Kayıtları Hakkında;

Katkı Payları / Öğrenim Ücretlerinin Ödenmesi

Katkı Paylarınızı (aynı anda iki farklı diploma programında kaydı öğrenciler) Öğrenim Ücretlerinizi (ikinci öğretim öğrencileri) 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında 11 haneli T.C kimlik numaranız ile Türkiye’nin her yerindeki Ziraat Bankası şubelerinden ödeyebilirsiniz.

Bankamatik ile katkı payı/öğrenim ücreti yatıracak öğrenciler anlaşmalı üniversiteler kısmından ödeme yapmaları gerekmektedir.) Havale ile ödeme yapılmayacak. Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra banka görevlisinden 2 (iki) adet dekont almanız gerekmekte. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti dekontunu kayıt yenileme tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına veya Akademik danışmanınıza teslim etme zorunluluğunuz yoktur. Fakat oluşabilecek sorunların çözümü için dekontunuzu saklayınız,

Ders Kayıt İşlemleri

5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu ve hazırlık sınıfı öğrencilerinin ubs.nevsehir.edu.tr web adresinden ders kayıt işlemlerini yapmaları ve danışman onayına göndermeleri gerekmekte.

Ders seçiminizi ders kayıt haftasında yapmalısınız. Ayrıca, öğrenim süresini aşan normal öğretim öğrenciler ve aynı anda iki farklı diploma programında kaydı öğrenciler katkı payı ücretini, ikinci öğretim öğrencilerimiz ise öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra ders kaydını yapacaklar.

Üniversitemize yeni kayıt olan öğrenciler; Sisteme giriş yapan birinci sınıf öğrenciler, sol üst kısmında yer alan “Ders Ön Kayıt” sekmesine giriş yapacaklar. Birinci sınıf öğrencilerin toplam alacağı ders kredisi 30 AKTS’dir. Dolayısıyla “Seçilen; Sınıftan 30, Toplam Giren:30” bilgilerini görmeniz halinde ekranın sağ üst köşesinde bulunan kaydet sekmesine tıklayarak danışman onayına göndermeniz gerekmekte. Danışmanınızın onayından sonra ders kayıt işlemleriniz gerçekleşmiş olacak.

5 Ekim 2020 tarihi itibariyle güz yarıyılı dersleri başlayacak.

Bilindiği gibi pandemi nedeniyle 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Üniversitemizde teorik derslerin tamamı NUZEM üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak. Uzaktan eğitim ile yapılamayacak olan uygulamalı bazı dersler ise gerekli tedbirler alınarak yüz yüze yapılacak. Yüz yüze yapılacak olan teorik ve uygulamalı derslere ait ders programları akademik birimlerin web sayfalarından duyurulacak.