Etkinliğe Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir,  «Sonnokta Haber» Genel Yayın Yönetmeni, İnternet Medya Yayıncıları Derneği (Ankara) Başkanı, «TÜM 1HABER» Genel Yayın Yönetmeni Dickman Hakan (Erzurum) ve Gazetecilik fakültesi öğretmenleri ve 2-3 kurs öğrencileri katıldı. Etkinlik Gazetecilik Fakültesi Dekanı S.Sh.Madiev tarafından açıldı. Değerli konuklara en iyi dileklerini ve saygılarını ileten dekan, "Kapımız sizlere her zaman açık" dedi. Türk Dünyası gazetecileriyle çalışmaya ve ortak projeler geliştirmeye çağırdı. Bu yarışmada öğrencilere başarılar diledi. UNESCO, Uluslararası Gazetecilik ve Toplum Medyası Bölümü Başkanı, Profesör Nazgul Shyngysova: Konuklara bölümün uluslararası ilişkilerini tanıtarak, UNESCO ve Birleşmiş Milletler ile birlikte çalıştığını kaydetti. Ayrıca Türk Dünyası gazetecilerini, Türkiye ile Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yıldönümü münasebetiyle 2022 baharında uluslararası bir konferans düzenlemeye davet etti.

Karşılama konuşmaları yapıldı:

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir:

«Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu adına Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 30. yıl dönümünü kutluyorum!

Günümüzde Türkiye ile Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkiler oldukça olumlu yönde gelişmektedir. Kardeş Kazak halkıyla dostluk ilişkilerimiz tarihi geçmişimize, ortak kültürel ve manevi değerlerimize dayanmaktadır. Türkiye ile Kazakistan’ın eğitim ve bilim alanındaki işbirliği de gün geçtikçe güçlenerek artmaktadır. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu her yıl geleneksel olarak öğrencilere I, II, III derece  Diplomaları vermektedir.  «Kazakistan Cumhuriyeti'nin 30. Bağımsızlığı» konulu kompozisyon yarışmasının katılımcılarına başarılar diliyorum!»

«Sonnokta Haber» Genel yayın yönetmeni,İnternet Medya Yayıncıları Derneği Başkanı Serdar Akyol: «Merhaba Değerli Dekan, öğretmenler, öğrenciler ve misafirler! Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 30. yıldönümüne adanmış etkinliğe davet edildiğim için çok mutluyum! Hepinizi bu harika tatilde, Bağımsızlık Günü'nde tebrik etmek istiyorum! ! Kazakistan Türkler için ikinci bir vatan gibidir. İlişkili bir kültürümüz, dilimiz ve geleneklerimiz var.

Öğrencilerimizin yarışmada başarılı olmalarını ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Diplomalarını almalarını dilerim. Ve öğretmenlere çalışmalarında yaratıcı başarılar diliyorum!».

 «TUM 1HABER» Genel yayın yönetmeni Dikmen Hakan: «Ben de bu ciddi toplantıda bulunmaktan çok mutluyum ve tabii ki sizinle tanıştığıma memnun oldum. Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının bu önemli tarihi, yıldönümü, 30. yıl dönümü vesilesiyle hepinizi kutluyorum!

Türkiye ile Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerimizin güçlü ve dostane olması için Kazakistan'a dünya arenasında refah diliyorum.

Geleceğin gazetecilerine sadece bu yarışmada değil, gelecekte de büyük başarılar diliyorum!»

Gazetecilik Fakültesi 2-3 sınıf öğrencileri "Kazakistan Cumhuriyeti'nin 30. Bağımsızlığı Yılı" kompozisyon yarışmasına katılarak eserlerini Kazakça ve Türkçe olarak okudular. Gazeteci adayları dil becerilerini ve bilgilerini gösterdiler ve misafirlerimiz onları övdü.

Sonuç olarak, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir,

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi yönetimine saygısını ve minnettarlığını ifade eden Rektör Janseyit Tüymebayev'e, Fakülte dekanı S. Madiev ve bölüm başkanı Nazgul hanıma saygı ve şükranlarını ifade etti. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu adına öğrencilere I dereceden diplomalar, II dereceden diplomalar, III dereceden diplomalar verileceğini söyledi.

I derecesinin diplomaları: Akniet Toktasynova,  İlana Chakhchabayeva,

Fatima Toktauhankızı; II derece diplomaları: Roza Daulethankızı, Ulbanu Musakhan, Nazerke Tursynaly, Zarina Igenova; III derece diplomaları Erdana Zhumabek, Dayana Ertis, Aikerim Aitmol'a takdim edildi.

Doç.Dr. Safura Böribayeva

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Gazetecilik Fakültesi

UNESCO, Uluslararası Gazetecilik ve Toplum Medyası Bölümü

Almatı/Kazakistan