Zoom ve youtubu’dan canlı olarak yayınlanan etkinlik NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi Müdürü Prof. Dr. Adem Öger’in açılış konuşmasıyla başladı. Öger, “Gazi Meclisimizin 101'inci Kuruluş Yıl Dönümünü ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum. Bugün yurt içinden ve yurtdışından çevrimiçi olarak aramızda bulunan katılımcılarımızı Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde misafir etmekten ve sizlerle birlikte bayramı icra etmekten oldukça memnunum. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımız ve sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öger’in selamlama konuşmalarının ardından "Kültür Elçileri Çocuklar eTwinning Projesi" kapsamında Nevşehir Merkez’de bulunan 30 Ağustos İlkokulu ve “Düşyeri Avanos Projesi” kapsamında Avanos’ta bulunan çeşitli okullardaki öğrenciler, geleneksel çocuk oyunlarının yanı sıra 23 Nisan temalı şiir ve şarkılar icra etti.

Ayrıca müze rehberlerinin Karagöz gösterisi, masal icrası, Dede Korkut anlatımı gibi geleneksel icralarını çevrim içi olarak katılımcılar ve izleyicilerle paylaştığı etkinlik, çocukların günün anlam ve önemine binaen yöreye özgü birbirinden güzel geleneksel çocuk oyunları, masallar, hikâyeler ve benzeri gösterimleriyle sona erdi.