Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrasında Türkiye genelinde açılmaya başlanan ‘Millet Kıraathaneleri’nin 11’incisinin açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nevşehir Valiliğini ziyaretinin ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Dursun’un NEVÜ’yü ziyaretlerinde kendilerini NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz ve Öğr. Gör. Abdulkadir Binici, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şükrü Velioğlu karşıladı.

NEVÜ Merkez Kütüphanesine geçerek kütüphane bünyesinde yürütülen hizmetler ile eserler hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Dursun,  NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde de incelemelerde bulundu. 

Bakan Yardımcısı Dursun daha sonra Rektörlük makamına geçip burada bir süre Rektör Bağlı ve yönetimiyle görüştü. Üniversite ve çalışmalar hakkında bilgi alan Dursun,  başarılı çalışmalarından dolayı Bağlı ve yönetimine teşekkür ederek başarılar diledi.

NEVÜ Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazan Dursun’a ziyaretlerinin sonunda Rektör Bağlı tarafından plaket takdim edilirken, Bakan Yardımcısı Dursun ise Rektör Bağlı’ya Kültür ve Turizm Bakanlığının yayını olan ‘Hat ve Tezhip Sanatı’ hediye etti.