Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, kendisine eşlik eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Aldemir ve Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici ile birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Genel Müdür Hamdi Turşucu ve beraberindekileri makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  Genel Müdür Turşucu’ya üniversite hakkında bilgi verdi. Rektör Aktekin, merkez kampüs ile birlikte şehrin 7 ilçesinde 9 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 2 yüksekokul ve 17 araştırma merkezi, nitelikli akademik ve idari personeliyle şehrin ve bölgenin sahip olduğu değerleriyle birlikte her alanda kalkınmasına üniversite olarak öncülük ettiklerini söyledi.

Rektör Aktekin’e yeni görevlerinin hayırlı olmasıyla birlikte başarılı çalışmalarının devamı temennisinde bulunan Genel Müdür Turşucu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini bir kaç defa ziyaret ettiğini ve bölgenin tarihi dokusuyla bütünleşen fiziki yapılaşması ile birlikte ferah ortamına hayranlığını bir kez daha dile getirdi. Turşucu ayrıca, üniversitenin bölgenin değerlerine sahip çıkarak yürüttüğü çalışmaların da kayda değer olduğunu ifade etti.

Genel Müdür Turşucu NEVÜ Merkez Kütüphanesini İnceledi

Prof. Dr. Semih Rektör Aktekin’le makamda bir süre görüşen Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Aldemir ve Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici daha sonra kendilerine eşlik eden Rektör Aktekin ile birlikte NEVÜ Merkez Kütüphanesine geçti.

Burada Rektör Aktekin ve kütüphane personeli, beş kat ve 10.000 metrekare alan üzerinde Engelsiz Kütüphane Birimi, Hacı Bektaş-ı Veli İhtisas Kütüphanesi, Kapadokya İhtisas Kütüphanesi, Yayın Satış Birimi, 7/24 Okuma Salonu, Genel Okuma A ve B Salonu, Bireysel ve Grup Çalışma Odaları, Nadir Eserler Salonu, Kendi Bilgisayarıyla Çalışma Salonu, Tez Salonu, İnternet Salonu, Seminer Salonu, Süreli Yayınlar Salonu, Görsel – İşitsel Materyaller Salonu, Konferans Salonu bulunan NEVÜ Merkez Kütüphanesini gezen Genel Müdür Hamdi Turşucu ve beraberindekilere sahip olunan eserler ve sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Üniversitelerarası işbirliği çerçevesinde diğer üniversitelerin öğrencilerinin de NEVÜ Merkez Kütüphanesinin imkanlarından faydalanabildiğini belirten Rektör Aktekin, özellikle covid-19 salgını nedeniyle kütüphane ile bilgisayar laboratuvarlarını tüm öğrencilerin sınavlarını ve araştırmalarını yapabilmeleri amacıyla kullanımlarına açtıklarını söyledi. 

Üniversitede okuyan öğrenciler ve araştırmalarını yürütecek akademisyenler için NEVÜ Merkez Kütüphanesinin ferah ortamıyla birlikte kaynak açısından da zengin bir kütüphane olduğuna vurgu yapan Genel Müdür Turşucu,  sunulan hizmetlerinde oldukça güzel olduğunu belirtti. Turşucu ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü destekleri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde üniversitede ve Nevşehir’de bazı etkinliklerin düzenlenmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.