Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler e-Devlet üzerinden 12 Eylül 2021 saat 23.59’a kadar başvurularını yapabilecek. 1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversitelere kayıtlarını yapan ara sınıf öğrencileri de yurt başvurusunda bulunabilecek.

Ayrıca 10 Eylül 2021 tarihinden sonra kayıt yaptıracak olan ek kontenjan, yatay, dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurtiçi, yurtdışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkânları ile ülkemize eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

NEVÜ Kredi Yurtlar Koordinatörlüğü Kuruldu

Üniversitede eğitim-öğretim gören öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda konaklamaları için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde ‘NEVÜ Kredi Yurtlar Koordinatörlüğü’ kuruldu.

Öğrencilerin özellikle pandemi süreciyle birlikte akademik başarısında sağlıklı ve güvenli ortamlarda konaklamaları özel bir önem kazanırken,  bu konuyu koordine etmek için NEVÜ ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün Nevşehir il ve ilçelerindeki müdürlükleriyle ilişkilerini yürütmek amacıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü’ne bağlı olarak çalışacak ‘NEVÜ Kredi Yurtlar Koordinatörlüğü’ oluşturuldu.

NEVÜ’de eğitim öğretim gören kız ve erkek öğrenciler,  merkez kampüse yakın mesafede bulunan Nevşehir il merkezindeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYGM) bağlı yurtlar ile birlikte Avanos, Ürgüp, Hacıbektaş ve Gülşehir ilçelerinde bulunan yurtlarda konaklamakta.

27 Eylül itibariyle yüz yüze başlayacak yeni eğitim öğretim yılı itibariyle birlikte oluşturulan NEVÜ Kredi Yurtlar Koordinatörlüğü, eğitim öğretimlerine devam eden öğrencilerle ile birlikte bu sene ilk kez NEVÜ’yü tercih eden öğrencilerin konaklamalarında her hangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek amacıyla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı il ve ilçe müdürlükleriyle birlikte koordineli olarak çalışacak. Böylelikle öğrencilerin daha sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim öğretim almalarının yanı sıra konaklamaları da sağlanmış olacak.

Barınma İmkanları:

Nevşehir Merkezinde;

• Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 560 kişi kapasiteli Ayşe Hümaşah Sultan kız öğrenci yurdu,

• Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 428 kişi kapasiteli Haluknur Baki erkek öğrenci yurdu,

• Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 552 kişi kapasiteli Hacı Bektaş Veli erkek öğrenci yurdu,

• Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 780 kişi kapasiteli Fatma Sultan kız öğrenci yurdu,

• Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Nevşehir yurdunda Uluer blokta 920, C blokta 181, D blokta da 542 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunmakta.

Ayrıca Nevşehir merkezde şu anda 698 kapasiteli kız öğrenci yurdu 2020-2021 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiş durumda.

İlçelerde;

• Avanos ilçesinde de yine KYK’ya ait 240 kişilik kız öğrenci ve 329 kişilik bir erkek öğrenci yurdu,

• Ürgüp ilçesinde 504 kişilik kız öğrenci ve 167 kişilik erkek öğrenci yurdu,

• Hacıbektaş ilçesi Hünkar yurdunda 260 kişi kapasiteli bir kız öğrenci yurdu ve 196 kişi kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu,

• Gülşehir ilçesinde de 100 kişilik kız öğrenci yurdu bulunmakta.

Nevşehir merkezde ve üniversitenin meslek yüksekokullarının bulunduğu Ürgüp, Hacıbektaş, Gülşehir ile Avanos ilçelerinde çok sayıda özel kız ve erkek öğrenci yurtları ile apartlar mevcut olup, il merkezindeki özel yurtların üniversiteye servis araçları bulunmakta. Ayrıca üniversitenin, Ürgüp ilçesinde yer alan Uygulama Oteli de öğrencilerin ve velilerin hizmetine hazır durumda.