“Amerikan Seçimlerinin Getirdikleri” başlıklı seminer, Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar moderatörlüğünde 1 Aralık Salı akşamı çevrim içi olarak düzenlendi.

ABD seçim sisteminin işleyişi ve partiler hakkında bilgiler veren Reşat Kasaba, Amerika’da hem pandeminin hem de seçim sonuçlarının getirdiği belirsizlikleri detaylı bir biçimde anlattı.

Reşat Kasaba; “İki dereceli seçim sistemi çok karmaşık bir sistem ve çok pahalı bir sistem. Sadece kampanyalar için son seçimlerde 14 milyar dolar para harcanmış” diyerek yaklaşık iki yıl süren kampanya dönemini anlattı. ABD’nin 2008 ekonomik krizinden çıkarken milyonlarca kişinin işsiz kalması ve bunun hala yoğun yaşanan etkilerinin Pazar ekonomisi ve kapitalist sisteme karşı tepkili büyük kitleler meydana getirdiğini söyleyen Kasaba, siyasal kutuplaşmanın eksenlerinden birinin de bu ekonomik durumdan kaynaklandığını belirtti.

Trump sonrası ABD’nin uluslararası ilişkileri konusunda da geleneksel ABD dış politikasına bir dönüş olacağı ve uluslararası örgütler üzerinden yürütülen bir diplomasi öngören Kasaba, Kapadokya Üniversitesi Lisansüstü programlarının öğrencilerinden gelen soruları da detaylı bir biçimde cevapladı.