Kapadokya bölgesinin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezip görmek için Nevşehir´e gelen Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri, NEVÜ´ye ziyaret etti. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesini Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Reşit Yıldız, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülcan Çiftçioğlu, Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Necmettin Aktepe, Sağlık Kültür ve Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürü Beşir Büyüktaş eşliğinde gezen öğrencileri makamında kabul etti.

Rektör  Prof. Dr. Mazhar Bağlı, öğrencilere üniversitemiz bölüm ve programlarının yanı sıra bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verdi. Bağlı, “Siz değerli öğrencileri öncelikle şehrimizde ve üniversitemizde ağırlamak bizler için mutluluk verici.  Üniversitemiz fiziki yapılanmasını tamamlama çalışmaları eşliğinde, farklı bölüm ve programlarıyla öğrencilerimize eğitim vermekte. Üniversitemizin, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri bir arada barındıran Kapadokya bölgesinde yer alması öğrencilerimiz için ayrıca bir avantaj sağlıyor.  Öğrencilerimiz tarih ve kültürle iç içe olan bir üniversitede eğitimlerini devam ettirirken, bu güzellikleri de her daim yakından gezip görme imkanına sahipler.

Üniversite yönetimi olarak bizler özellikle öğrenci odaklı bir yönetim sistemiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizin ve okullarımızın her türlü etkinlikleri gerçekleştirmeleri yönünde kendilerine teşvik ve desteklerimiz bulunuyor.

Ayrıca Üniversitemize yeni bölüm ve programların açılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki, bulunduğumuz şehir huzur ve güvenli bir şehir. Öğrencilerimizin ulaşım ve konaklama açısından da oldukça iyi durumda. Başta KYK olmak üzere üniversitemiz içerisinde ve dışında birçok yurt binaları yer almakta” dedi.

Rektör Bağlı, daha sonra heyet ve beraberindeki öğrenciler ile bir süre görüştü.