Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılışı Töreni programında, 1996-1998 yılları arasında Nevşehir Valiliği görevinde bulunan ve NEVÜ’nün kurulması için desteklerini esirgemeyen merhum eski Nevşehir Valisi Şinasi Kuş’un ismi NEVÜ Senatosu tarafından alınan karar doğrultusunda NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ne verildi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, merkez yerleşke ve 7 ilçede bulunan kampüsü, 10 fakülde, 9 meslek yüksekokulu, 4 enstitüsü, 1 yüksekokul, 19 araştırma merkezi, öğrencisi, akademik ve idari personeli ile yaklaşık 23 bin nüfusa sahip NEVÜ’nün kurularak bugünlere gelmesi için büyük destekleri bulunan başta merhum eski Nevşehir Valisi Şinasi Kuş olmak üzere Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı yönetimine ve tüm hayırseverlere minnettar olduklarını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Nevşehir Vali Vekili Osman Güven, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve NEVÜ Rektörü Aktekin tarafından merhum Şinasi Kuş adına hazırlanan plaket oğlu avukat Ahmet Şafak Kuş’a takdim edildi.

Vali Şinasi Kuş

1948 yılında Gölcük Kocaeli’de doğan Vali Şinasi Kuş,  1972 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bozkurt, Durağan, Lice, Kemaliye, Gölbaşı ve Terme’de kaymakamlık görevini ifa etti.

1991-1992 yılları arasında Muş, 1992-1995 yıllarında Samsun Valiliği, 1996 yılında merkez valiliği ve 1996-1998 yıllarında da Nevşehir Valilisi olarak görev yaptı.

Merhum Vali Şinasi Kuş, valiliği döneminde Nevşehir’de başarılı hizmetlerinin yanı sıra, Nevşehir’in kendi üniversitesine kavuşturulması için Nevşehirli hayırseverleri Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı çatısında birleştirerek, üniversitenin fiziki imkanların oluşması noktasında üstün çabalar gösterdi. Devlet-millet kaynaşmasını en üst düzeyde gerçekleştiren Vali Şinasi Kuş, vatandaşla olan ilişkilerinde de unutulmaz izler bıraktı.