NEÜ Eğitim Fakültesi H-blok  binasının açılışına; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Davut Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Köçer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Nevşehir Jakem Komutan Yardımcısı Kıdemli Yarbay Yaşar Gönülal, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, NEÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem yaptı. Konuşmasında eğitim fakültelerinin önemine değinen Erdem, “Eğitim fakülteleri ve eğitim sektörü bir milletin can damarlarını oluşturan en önemli unsurlardan birisi. Bunu en son 15 Temmuz´da yaşadık. Bu eğitim sektörü ile yola çıkan örgütün, bunu nasıl kullandığını ve kendi evlatlarımızı nasıl kandırdıklarını gördük.  Bu yaşadıklarımız tabi ki eğitim fakülteleri olarak bizim üzerimize büyük yükler yükledi, daha fazla sorumluluklar hissetmemize sebep oldu.  Çünkü geleceğin öğretmenlerini yetiştiren fakültelerin daha dikkatli ve titiz olması gerekiyor” dedi.

Konuşmasına devam eden  Erdem, “Göreve geldiğimiz günden bu yana fakültemiz kat be kat büyüdü. Öğretim kadromuzu tamamladık, bölümlerimizi açtık ve bugünlerimize geldik. Tabi ki bu noktada bize her zaman yol açan, engel oluşturmayan, yaptığımız işlerde bizlere daima yardımcı olan bir Rektörümüz var. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Kılıç; Biz Geleceğe Yön Verecek Bir Üniversite Kurmak Adına Yola Çıktık

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2007´de kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini inşa ederken, geleceğe yön verecek bir üniversite kurmak adına yola çıktıklarını ve bu düşünceden hareketle mimari yapıya büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Rektör “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk her ortamda öğretmenlere verdiği değeri belirtmiş, onların saygınlığını artırmak ve daha iyi koşullarda çalışmalarda bulunmaları adına çok büyük çalışmalar gerçekleştirmiştir. Ulu Önderin dediği gibi gerçekten de gelecek nesil sizlerin eseriniz olacaktır. Çünkü şu anda karşımda gözleri ışıl ışıl parlayan, geleceğe umut dolu bakan siz gençlerimizi ve meslektaşlarımı görüyorum. Bu ayrıca beni mutlu ediyor. Geleceğin hocaları olacak sizlerin şimdiden; vatanına, milletine bağlı, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebilen ve çok çalışkan nesiller yetiştirmenizi temenni ediyorum.

Göreve geldiğimizde  siz öğrencilerimizin bulundukları ortamda, binalarda mutlu ve huzurlu olmalarını da düşünerek üniversitemizi ve bu binalarımızı inşa ettik.  Özellikle üniversitemizi kurarken de 3 yıllık 5 yıllık bir üniversite  kurmayı değil,  biz geleceğe yön verecek bir üniversitenin, kurumun temellerini atmak adına yola çıktık ve bu doğrultuda klasik mimari tarzlar yerine imkanlarımız ölçüsünde sıradan olmayan,  mimari yapılaşmaya imza atarak yenilikler getirmeye çalıştık. İnşallah yakın bir tarihimizde  hep birlikte yeni kütüphanemizin açılışını yapmayı,   Fen Edebiyat Fakültemizin ek derslik binası, Turizm Fakültemiz ile İktisadi ve İdari Bilimler  Fakültemizin yeni binalarının temellerini de hep birlikte atmayı planlıyoruz.

Üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları bulunan başta devletimiz olmak üzere, hayırseverlerimize, emeği geçen herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından katılımcılar ile birlikte binanın açılışını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, beraberindeki heyet ve konuklarla H-blok binasını gezerek incelemelerde bulundu.

 

/images/haberler/resimler/2016-11/30/1703333072995.jpg

 

 /images/haberler/resimler/2016-11/30/1705109168854.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-11/30/1706156175867.jpg