Üniversite geçmiş yıllardaki hataların bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizen Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizdeki yaşanan sıkıntıları Eğitim-Bir-Sen olarak yakından takip ediyoruz.

Bu sorunları kamuoyu ile paylaşmayı çok uygun bulmadık. Ancak bu sorunların nasıl çözüme kavuşturulacağını da biliyoruz. Geçmişteki yönetim hatalarının artık sona erdirilmesini istiyoruz. Hatırlanacağı üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitemizde Temmuz ayında bir rektörlük seçimi yapılması söz konusu idi. Ancak malum darbe girişimi nedeniyle seçimler ertelendi.

Şu an Üniversitemizin yönetiminde bulunanların rektörlük seçimi ya da ataması yapılıncaya kadar görevde bulunmasını doğru bulmuyoruz. Şu an ki yönetimin meşruiyetinin bulunmadığını düşünüyoruz. Bir ance Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinin ya da seçim ya da atama yoluyla bir an önce yeni rektörüne kavuşmasını bekliyoruz. Nevşehirli halkımız Üniversitesine sahip çıkıyor. Nevşehir halkının da sahip çıktığını gördüğümüz bu kurumun bir an önce bu belirsizlikten kurtarılmasını bekliyoruz” dedi.