Rektör Aktekin refakatinde gerçekleştirilen ziyarete Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Menekşe, İl Jandarma Komutanı Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Raşit Tosun, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Salaş, Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Avlanmaz, Cavit Dirikoç, Durmuş Sonugelen, Av. Ramazan Küçük, Mustafa Dirikoç, Ragıp Özaltın, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlayan, şehrin sağlık alanında önemli talepleri arasında yer alan Diş Hekimliği Fakültesi’ni açmış olmanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Rektör Aktekin, böylelikle diş sağlığı alanlarında ilerleyen dönemlerde Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile uygulamalı olarak halka da hizmet verebileceklerini ifade etti.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren’den fakülte hakkında bilgi alan Vali İnci Sezer Becel başkanlığındaki heyet ve katılımcılar, fakülte bünyesindeki derslik ve laboratuvarları gezerek, eğitim faaliyetlerini, yapılan ve planlanan çalışmaları yerinde tespit ettiler. 

Diş Hekimliği Fakültesine ilerleyen dönemlerde yeni tesislerin açılması ile halk sağlığına yönelik katkıların değerlendirildiği ziyarette, bu husustaki çalışma, planlama, ihtiyaç ve talepler kaydedildi.