Okullarının rehber öğretmenleri ve müdür yardımcıları eşliğinde gerçekleşen ziyarette, öncelikle NEVÜ’nün kısa bir tanıtımı yapıldı. NÜKMER Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan, öğrencilere kariyer planlama ve yeni iş trendleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin devamında, Nevşehir Lisesi öğrencileri, NEVÜ Kütüphanesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi’ni, Fen-Edebiyat Fakültesi’ni ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Şube Müdürü Gökhan Onmuş, Mühendislik Fakültesi Ar. Gör. Alper Türkeli, Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Melek Hilal Kaplan öğrencilere bölümle ilgili bilgiler verdi.

Üniversite’nin sosyal ve kültürel imkânları hakkında da öğrencilerin bilgilendirildiği ziyaretler dizisinde, öğrencilerin niçin NEVÜ’yü tercih etmeleri gerektiği hakkında tavsiyelerde bulunuldu. Etkinliği yöneten NÜKMER Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan, öğrencilere yeni iş trendleri hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Emine Zehra Turan, Mikro ve Nano Teknoloji, Ağ Teknolojileri (5G Nesnelerin İnterneti), Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler, Cebir ve Kodlama Teorisi, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Gıda İşleme Teknolojileri, Sürdürülebilir ve Akıllı Ulaşım, Sürdürülebilir Su Kaynakları, Veri Bilimi ve Bulut Bilişim, Robot Teknolojileri, Moleküler Onkoloji, Siber Güvenlik / Kriptoloji, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemler gibi geleceğin mesleğinde öncelikli alanlar hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Yabancı dil bilmenin günümüzde önemine ve değerine dikkat çeken Doç. Dr. Turan, mutlaka en az bir tane yabancı dil, hatta gerekirse iki tane yabancı dil öğrenmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca mesleki girişimciliğe de değinen Doç. Dr. Turan, bu devirde girişimci olmanın kişiye katacağı değerden ve işsizliğin de çözümünün girişimcilikten geçtiğini hatırlattı.

Öğrencilere yaşamla ilgili de tavsiyelerde bulunan NÜKMER Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan; “Hayatınız için en önemli dönem noktalarından bir tanesini yaşamak üzeresiniz. Üniversite tercihlerinizi doğru yaparak zaman kaybını önlemek ve sizlere profesyonel destek sunmak için NEVÜ NÜKMER ailesi olarak biz buradayız. Bir kişi, eşini doğru seçmezse evde, işini doğru seçmezse ise işte mutsuz olabilmektedir. Bunu önlemenin en güzel yolu da doğru üniversite seçimidir. Ailelerinizden uzaklaşmak için bilmediğiniz tanımadığınız üniversitelere gitmenizden ziyade önemli olan verimli bir öğrenim hayatını seçmeniz.” dedi.