NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden Nevşehir Stratejik Araştırmalar ve Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Dursun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kendilerine görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziyaretlerinde Nevşehir Stratejik Araştırmalar ve Düşünce Derneğinin kuruluş amacı, faaliyet alanları ve yürüttüğü proje ve araştırmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi veren Başkan Dursun,  üniversite ile şehre katkıda bulunacak her türlü ortak proje ve çalışmalara hazır olduklarını ifade etti.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Dursun ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden Rektör Aktekin ise,  üniversitelerin eğitim – öğretim kurumları olmalarının yanı sıra başta bulundukları şehir olmak üzere bölgenin ve ülkenin sahip olduğu değerleriyle birlikte belirlenen hedefler doğrultusunda kalkınmasına öncülük eden kurum statüsüne de sahip olduğunu söyledi.

Bu kapsamda NEVÜ olarak kamu kurumlarıyla birlikte özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ikili işbirliklerine büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Aktekin, üniversite olarak imkânlar doğrultusunda kamu yararına olan her türlü proje ve çalışmalara destek verecekleri gibi ortak projeler yürütebileceklerini de sözlerine ekledi.