Açılışını NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe, NEVÜ Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı ve Universidade Nove de Lisboa’dan Prof. Stanimir Valtched’in video konferans ile yaptığı “2. Küresel Güç, Enerji ve Haberleşme Konferansı (IEEE GPECOM2020)” sona erdi. 20-23 Ekim 2020 tarihleri arasında dört gün süren konferansa 35 farklı ülkeden bilim insanı, mühendisler, uluslararası sanayi kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

4 adet özel ders oturumu, 7 adet davetli konuşma oturumu ve 13 adet bildiri sunum oturumunun yer aldığı, bütün özel ve davetli konuşmalarla birlikte bildiri sunumlarının gerçekleştirildiği konferansa yüzde 100 katılım oranı sağlandı.

Kapanış programında katılımcılar organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirirken, önümüzdeki yılla ilgili dileklerini paylaştılar.

Konferans kapsamındaki teknik kategorilerde “En İyi Bildiri”, “En İyi Sunum” ve “En İyi Öğrenci Bildirisi” ödüllerinin takdimiyle konferans programı sona erdi.