NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında 29.04.2021 tarihinde yapılan Senato Toplantısında, üniversite bünyesinde ulusal ve uluslararası akademik yayın sayısının arttırılması amacıyla yapılan istişarede ‘Akademik Yazım ve Çevirici Destek Ofisi’  kurulması kararı alındı.

Kurulan destek ofisinin akademik camia için hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversitemizde yürütülen çalışmalar neticesinde yabancı dilde hazırlanan makale, kitap ve benzeri eserlerin ulusal ve uluslararası dergi, yayınevi ve benzeri ortamda yayınlanmaya kabul edilebilirliğini arttırmak, bireysel ya da grup halinde çalışma yapan akademisyenlere danışmanlık, düzeltme ve çeviri hizmeti vermek amacıyla üniversitemiz bünyesinde ‘Akademik Yazım ve Çevirici Destek Ofisi’ kurduk.

Ofisimiz başta üniversitemiz akademisyenleri olmak üzere tüm bilim insanlarına dil bilgisi kuralları, yazım, noktalama, anlam bütünlüğü, kelime seçimi, akıcılık ve anlaşılabilirlik konularında düzeltme hizmetlerinin yanı sıra Türkçe yazılmış makalelerin ilgili dillere çevrilmesi, yabancı dilde yazılmış makalelerin ise Türkçeye çevrilmesi ile ilgili çeşitli eğitim – öğretim etkinlikleri çerçevesinde akademik yazım hizmeti verecek. Ben yeni kurulan Akademik Yazım ve Çevirici Destek Ofisimizin başta üniversitemiz olmak üzere tüm bilim dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.