Uluslararası anlamda, Avrupa Birliği Erasmus+ programı dahilinde “Key action 2" (eğitimcilerin eğitimi) projeleri içerisinde “An innovation of education in hippotheraphy – increasing competences of tutors” (Hipoterapi Eğitimi içinde yenilikler – Eğitimcilerin yeterliliğini arttırma) başlıklı proje kabul edildi. Proje içerisinde ülkemiz ile birlikte Çekya, Bulgaristan ve Macaristan ülkeleri yer almakta. Proje partnerlerinden biri olan NEVÜ  Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü projeyi, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Okan Miçooğulları, Doç. Dr. Selçuk Akpınar, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ödek ve USET MYO’da görevli Öğr. Gör. Kürşat Özcan koordinatörlüğünde yürütecek. 2019 yılı içerisinde adı geçen diğer ülkeler ve ülkemizde, engelli bireylerin rehabilitasyonu, fiziksel ve mental anlamda hayata daha kaliteli bir şekilde katılımlarını sağlayacak binicilik eğitimleri ve uygulamaları düzenlenecek.

Ulusal anlamda koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Okan Miçooğulları’nın yaptığı “En Özel Kamp” adlı, engelli 10 gencin bir hafta boyunca sanatsal, kültürel ve sportif anlamda gelişimlerini sağlayabilecekleri proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim elemanlarının engelli gençler ve ailelerine hipoterapi, terapatik binicilik, hareket analizi, motor gelişim vb. konularda eğitim vereceği proje içerisinde ayrıca engelli bireylerin Göreme kasabasında bulunan ve engelli bireylere hizmet veren bir kuruluş olan Keyder LPA tesisinde sanatsal ve kültürel eğitimler almaları sağlanacak.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve üniversite yönetiminin destekleri ile proje sonunda, engelli biniciliği faaliyetlerinin üniversite kampüsünde yakın zamanda faaliyete geçmesi beklenen Binicilik Merkezine taşınarak devam ettirilmesi düşünülmekte. Bu sayede, projeden elde edilen kazanımların geliştirilerek devamı mümkün olacak.