NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından 1 Kasım tarihinde NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde “Spor Bilgi Çalıştayı” gerçekleştirilecek. Çalıştaya davetli konuşmacı olarak katılacak olan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz “Türk Siyasetinde Sporun Yeri ve Önemi”, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir “Gençlik Spor Bakanlığı Projeleri” ve Nevşehir Belediye Spor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç “Sağlıklı Sporcu Nasıl Yetiştirilir?” tecrübe, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak. 

Çalıştayın düzenlenme amacını açıklayan NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selçuk Akpınar, “Düzenleyeceğimiz çalıştayla birlikte alanında uzman kişilerin yaşadıkları deneyimleri, alanda çalışma şansı olan gençlere anlatmaları ve bu yolla geleceğin teminatı olan gençlerimizin vizyonlarını genişletmeyi hedeflemekteyiz.  Bu kapsamda alanı spor olan ve sporun tüm paydaşlarına nitelikli eleman yetiştiren NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak düzenleyeceğimiz çalıştayla, gençlerimizin yeni deneyimler edinmesini amaçlamaktayız. 

Yaparak- yaşayarak eğitim esasına dayanan; yani hareketleri hareketler aracılığıyla öğrenen beden eğitimi ve spor öğretmenleri ile aynı sistemle eğitilen antrenör adayları, sporun dinamiğini ve karşılaşabilecekleri olası süreçleri profesyonel insanlardan öğrenmelidir. Bu doğrultuda birincisini gerçekleştireceğimiz bu çalıştayla da profesyoneller ile gençlerimizi buluşturuyoruz.” dedi.