NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü (BES), 2019-2020 Eğitim –Öğretim Yılı öğrenci alımları için başvuru koşullarını açıkladı. Buna göre Beden Eğitimi ve Spor Bölümü (BES)  milli sporcu kontenjanıyla 4 olimpik, 2 olimpik olmayan, diğer adaylarda 15 kadın, 15 erkek, 5 yabancı uyruklu, engelli adaylarda ise 2’si bayan 2’si erkek olmak üzere toplam 45 öğrenciyi özel yetenek sınavı ile kabul edecek. 

Koordinasyon parkuru uygulanmayacak

2020-2021 eğitim-öğretim yılı NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü (BES) için yapılacak başvurularda özel yetenek sınavının bileşenlerini temel yeterlilik testi (TYT), orta öğretim başarı puanı ve spor özgeçmişi oluşturacak. Önceki yıllarda özel yetenek sınavı bileşenlerinden biri olarak değerlendirmeye alınan uygulama sınavı (koordinasyon parkuru) bu yıl dünya ve ülke genelinde yaygın olan covid-19 salgını nedeniyle yapılmayacak.

Ön başvurular online olarak alınacak

NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü (BES) için aday ön kayıt başvurularını, 10-14 Ağustos 2020 tarihlerinde online olarak  http://aday.nevsehir.edu.tr adresi üzerinden alınacak.

Adaylara başvuru tarihi uyarısı

Ön kayıt başvurusunu online üzerinden tamamlayan adaylar, kayıt sonunda aldıkları çıktıyı imzalayıp ekinde varsa spor özgeçmiş belgesinin aslını veya noter onaylı aslı gibidir belgesi ile birlikte 28 Ağustos 2020 tarihi saat 17:00’ye kadar NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne şahsen, kargo veya iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştıracak.

Online başvuru sonuçları ve sporcu özgeçmiş puanları 02 Eylül 2020 tarihinde https://nevsehir.edu.tr/tr ve https://bes.nevsehir.edu.tr adreslerinden ilan edilecek. Sporcu özgeçmiş puan itirazları ise 03 Eylül 2020 tarihine kadar kabul edilerek, yapılacak değerlendirmeler sonunda itirazlar 04 Eylül 2020 tarihinde duyurulacak.

7 Eylül 2020 tarihinde duyurulacak olan özel yetenek sınavı yerleştirme puanlarının ardından ise, 16 Eylül 2020 tarihine kadar kesin kayıtlar alınacak.