Çevrim içi olarak gerçekleştirilen çalıştaya Çin ev sahipliği yaptı. 44 ülkeden katılımı ile gerçekleşen uluslararası etkinliği SuperMab Teknolojisi ve CBS şirketi düzenlerken, etkinliğe Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Uluslararası Harita Federasyonu da katkı sağladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü temsilen çevrim içi etkinliğe katılan akademisyenler, “Türkiye'nin Hatay ilinde “Sıcak ve Nemli İklim Bölgelerinde Kentsel Ölçekte Uygulanacak Doğal Havalandırma Yönteminin Biyoklimatik Konfora Etkisi” başlığıyla sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çalıştay kapsamında, iklim değişikliği nedeniyle artan sera gazları, nüfus yoğunluğunun artması, bina kat sayısının artması, kontrolsüz yapılaşma, buharlaşmayı önleyen geçirimsiz yüzeylerin artması, enerji kaynaklarının azalması gibi güncel konular ele alındı.

Akademisyenlerin çalışmalarında profesyonel bir CBS uzamsal analizi ve veri görselleştirme aracı olarak SuperMap iDesktop kullanılarak araştırma desteklenirken, çıktı olarak 3D modelleme, görselleştirme ve çeşitli analizler de izleyicilere sunuldu.