Üniversiteye yerleşen adaylardan aşağıda yazılı olan programları kazananlar hariç kayıtlarını 29 Ağustos – 06 Eylül 2020 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden erişilen e-Devlet ana kapısı üzerinden, şahsen gelmelerine gerek kalmadan ve belge getirmeden yapabilecekler.

e-Devlet üzerinden kayıt yapabilmek için gerekli olan şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alabilmekte.

Süresi içinde (31 Ağustos – 04 Eylül 2020 ) e-Devlet üzerinden kayıt yapmayan adayların kayıt yapabilmeleri için kayıt hakkı kazandıkları akademik birimlerde tarihleri arasında şahsen veya kanuni temsilcileri (noter onaylı vekaletname) aracılığı ile kayıt yaptırmaları gerekmekte. Ancak şahsen kayıt yaptırmak isteyen adaylar 05 Eylül 2020 Cumartesi saat 17.00'ye kadar sadece Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına geldikleri takdirde kayıtlarını yaptırabilecekler.

Ayrıca 2020 YKS kayıt tarihlerinin yükseköğretim kurumlarına başvuran adaylar için uzatılmasına karar verilmiş olup; e-Devlet ana kapısı üzerinden 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 23.59'e kadar kayıt tarihleri uzatıldı.

Şahsen kayıt yapılması zorunlu olan programlar:

- Üniversite Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) Özel Güvenlik ve Koruma Programı tercih eden öğrenciler kayıtlar için, (0384) 228 10 00 nolu telefon numarasından 26018-26001-26002 dahiliyi arayarak bilgi alabilirler.

Detaylı bilgi için https://avanosmyo.nevsehir.edu.tr/tr adresini ziyaret edebilirler.

- Üniversite Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programını tercih eden öğrenciler kayıtlar için, 0 384 228 10 00 nolu telefon numarasından 23001-23002 dahiliyi arayarak bilgi alabilirler.

Kayıtlarla ilgili notlar : Şahsen kayıtlarda adayların lise diplomalarının asıllarını getirmeleri gerekmekte.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Başka bir örgün programda kayıtlı olmayan birinci öğretim öğrencileri herhangi bir ücret yatırmayacak. İkinci öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, öğrenim ücretlerini ders kayıtları sırasında 28 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihleri arasında, Ziraat Bankası şubelerinden öğrenci numaralarını veya T.C. Kimlik numaralarını kullanarak yatıracaklar.

Bütün öğrenciler (hazırlık sınıfı dahil) ders kayıtlarını 28 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında https://ubs.nevsehir.edu.tr/ adresinden yapacak. Öğrenci numaranızı öğrenci bilgi sistemindeki Öğrenci No Sorgula kısmından öğrenebilirsiniz Sisteme ilk girişte şifreniz TC Kimlik numaranız olarak belirlenir. Dersler 05 Ekim 2020’de başlayacak olup, hazırlık sınıfı sınavları ve yabancı dil muafiyet sınavları ile ilgili olarak akademik takvime bakınız.

Üniversite, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir. ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.

Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar 2020-YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları akademik birime şahsen başvurarak da kayıtlarını yaptırabilecekler.