Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın ilgili yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in onayı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı olarak Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Erdoğan görevlendirildi.

Prof. Dr. İbrahim ERDOĞAN’ın Özgeçmişi

1973 yılında Kırşehir’ de doğan Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, Lisans eğitimini 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladı. 1999 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında Yurtdışında Lisansüstü eğitim bursu kazandı. 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Oregon State Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Fen Bilgisi Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamladı. 2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde The University of Iowa da Eğitim Fakültesinde Fen Bilgisi Eğitimi Programında “The Effect Of Different Levels Of Constructive Teaching Practices On Teacher Question Asking Behaviors” adlı Doktora tezi ile doktora derecesini aldı.

Doktora eğitiminden sonra, 2007 yılında Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalında Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başladı. 2009 yılında Fen Bilgisi Eğitimi alanında Doçentlik unvanını, 2014 yılında Profesör unvanını aldı. Muş Alparslan Üniversitesi’nde çalışırken İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanlığı, İlköğretim Bölüm Başkanlığı, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü, Erasmus, Mevlana, Farabi Koordinatörlüğü, Uluslararası İlişkiler Birimi ve Erasmus Ofisi Koordinatörlüğü, Fakülte Senato Temsilciliği, Üniversitelerarası Kurul Temsilciği, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Rektör yardımcılığı görevlerini yerine getirdi.

2021 Nisan ayında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, akademik kariyeri boyunca çok sayıda ulusal/uluslararası makale, bildiri vb. bilimsel çalışmalar yaptı ve çeşitli projelerde yer aldı.  Prof. Dr. İbrahim Erdoğan’ın Social Sciences Citation Index, alan indeksleri başta olmak üzere 13 adet uluslararası makalesi, ulusal hakemli dergilerde yer alan 6 adet ulusal makalesi, kongre ve sempozyumlarda sunulmuş birçok bildirisi bulunmaktadır. Uluslararası projelerde, TÜBİTAK ve Kamu Kurumları destekli 17 projede yürütücü, araştırmacı, eğitmen ve danışman olarak görev yaptı. Birçok bilimsel faaliyette; bilim kurulu, yürütüme kurulu ve düzenleme kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.