700 firmanın 3 ay süren halk oylamasında kıyasıya yarıştığı ödül gecesinde en favori mekândan en favori sokak lezzetine, en favori steakhouse’dan en favori kahvaltıcıya ve en favori otellere kadar 45 dalda ödüller sahiplerini buldu. Böylece bugüne kadar yapılmış tüm listeler günümüzün en favorileri ile değişerek gastronomideki ezberler bozuldu. İstanbul Merter’de bulunan The Green Park Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreninde Hatay’dan Mardin’e, Gaziantep’ten Konya’ya kadar Türkiye’nin dört bir tarafındaki en favori lezzetler belirlendi.

“Şeffaf Bir Halk Oylaması İle Belirlendi”

Favori Lezzetler Medya Grup Başkanı Tuncay Tapar, “Adaylarımız oldukça şeffaf bir halk oylaması sonucu ile belirlendi. Amacımız halkımızın gönlünde taht kurmuş lezzetleri duyurabilmek. Gastronomide yeni markalarımızın oluşmasında katkımız olabilirse ne mutlu bize” dedi.

NEVÜ: En Favori Gastronomi Bölümü Bulunan Devlet Üniversitesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ‘En Favori Gastronomi Bölümü Bulunan Devlet Üniversitesi’ kategorisinde tüm rakiplerinin önüne geçerek birinci oldu. NEVÜ adına ödülü almak üzere ödül törenine Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın ve Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilüfer Şahin Perçin katıldı. Ödülün gastronomi alanında oldukça anlamlı olduğunu belirten Dekan Aydın, “Üniversitemiz ve gastronomi bölümümüz adına çok büyük bir kıvanç ve gurur duymaktayım.  Belli bir kalite düzeyinde çok çalıştık ve ödülü hak ettiğimizi düşünüyorum. NEVÜ camiasına hayırlı olsun, nice birinciliklere” diye konuştu.

Rektör Bağlı Kabul Etti

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Dekan Prof. Dr. Şule Aydın’ı makamında kabul etti.  Yarışmada elde ettikleri “En Favori Gastronomi Bölümü Bulunan Devlet Üniversitesi” ödülünü Rektör Prof. Dr. Bağlı’ya takdim eden Dekan Prof. Dr. Aydın, kendilerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

NEVÜ ve Nevşehir adına elde ettikleri bu başarının gurur verici olduğunu belirten Rektör Bağlı, Dekan Aydın’ı tebrik etti. Bağlı “Üniversitemiz her alanda adından söz ettiren bir üniversite oldu.  Rektörlük olarak akademik çalışmalara ve böylesi etkinliklere her daim destek olmaya devam edeceğiz. Elde ettiğiniz bu önemli başarınızdan dolayı tebrik ediyor başarılarınızın devamını temenni ediyorum” diye konuştu.