NEVÜ Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu’nda düzenlenen tanışma ve tanıtım seminerine NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, NEVÜ Eğitimde Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVEMM) Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Yüzer ve Gençlik Lideri Recep Aydın, NEVÜ öğrenci kulüp ve toplulukları akademik danışmanları ile öğrenciler katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde ‘NEVÜ Genç Ofis’in açıldığını söyleyen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, öğrencilere sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Aktekin, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında yapılan işbirliği kapsamında Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile kültür, sanat, spor, eğitim alanlarında işbirliği protokolü imzalayarak üniversitemizde ‘NEVÜ Genç Ofis’i kurduk. Böylelikle üniversitemizde eğitim-öğretim gören başta siz değerli öğrencilerimiz olmak üzere görev yapan tüm akademik ve idari personelimizin eğitsel, kültürel, gönüllülük ve sportif faaliyetlerini geliştirmelerini, sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesinin yanı sıra siz gençlerimizin yükseköğrenim sürecinde almış olduğunuz eğitimlerinizle birlikte kişisel kapasite gelişimlerinize de katkı bulunmayı hedefliyoruz.

Diğer taraftan Gençlik ve Spor Bakanlığımızın il ve ilçelerde Gençlik Merkezleri bulunmakta ve bu merkezlerimiz spordan sanata ihtiyaç duyacağınız her alanda siz gençlere ücretsiz olarak imkanlar sunuyor. Tüm bunların bütçesini yine Gençlik ve Spor Bakanlığı karşılayarak o etkinlik için gerekli alanında uzman hoca ve malzemeleri de temin ediyor.

Bizlerin sizlerden beklentisi ise,  sosyal faaliyetlere katılmanızdır. Çünkü bu sosyal faaliyetlere katılmanız sizlerin hem psikolojik ve sosyolojik hem de zamanınızı verimli bir şekilde  değerlendirmeniz açısından önemli. Aynı zamanda değişik alanlarda bilgili, tecrübeli ve nitelikli arkadaşlar edinmenize de vesile olacaktır. Biz üniversite yönetimi olarak sizlerin ortaya koyacağınız her türlü öneri ve isteklerinize açık olduğumuz gibi,  imkânlarımız ölçüsünde de desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ise, gençlere sahip çıkabilme adına İl Müdürlüğü olarak önemli projeler yürüttüklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Yüzer ve Gençlik Lideri Recep Aydın ‘Gençlik Merkezi’ ve ‘Gençlik Ofisi’nin tanıtımı ile birlikte yürüttükleri faaliyetlere değinerek, Gençlik Merkezi ile kulüp ve toplulukların nasıl birlikte hareket edebileceği, kendilerine bakanlık ve gençlik merkezinden nasıl destek sağlanabileceği konuları üzerine bilgi verdi.