Hacı Bektaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Melis Yurtbay Yıldız ve Yurtbay Seramik Grafik Tasarım Uzmanı Uğur Tuncer, davetliler ve öğrenciler katıldı.

NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen söyleşide, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması hakkında öğrencilere detaylı bilgiler de verildi. Etkinlikte konuşan, Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Melis Yurtbay Yıldız yaşam ve meslek deneyimlerini öğrenci ve akademisyenlerle paylaştı. Etkinlik boyunca, seramik sektöründe sanat ve tasarımcıların sektöre hangi aşamalarda katkı sunduğu belirtilirken, geçmiş yarışmalara katılan ve derece alan tasarımcıların yarışmaya katılım süreçlerinde yaşadıkları deneyimleri gösteren kısa videolar da alana ilgi duyanlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Etkinliğe konuk olan Melis Yurtbay Yıldız kendilerine böyle bir mesleki paylaşım imkânı sunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yönetimi ve akademisyenlerine, alanı ilgiyle takip eden öğrencilere teşekkürlerini iletti. Nevşehir’in de seramik sektörü alanındaki yetkinliğine değinen Melis Yurtbay Yıldız şehrin seramik alanındaki başarısına da dikkat çekti. 

Öğrencilerin ve akademisyenlerin fotoğraf çekilmesiyle sona eren etkinliğin ardından, Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Melis Yurtbay Yıldız ve Yurtbay Seramik Grafik Tasarım Uzmanı Uğur Tuncer, NEVÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya’yı ziyaret ederek, kendilerine böyle bir etkinlikte ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.