NEVÜ Gülşehir Sosyal Bilimler MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve bu yıl ilki düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinin ilk günü, açılışın ardından “Yerel Yönetimler Kariyer Günü” söyleşisi ile başladı.

Kariyer Günleri etkinliklerinin ikinci günü; “Dış Ticaret Programı Kariyer Günü” ve “Bankacılık ve Sigortacılık Programı” konferanslarıyla devam etti.

Dış Ticaret Programı Kariyer Günleri Konferansı’nda konuşmacı olan Köseoğlu Lojistik firması sahibi Abdulsamet Köse; dış ticaret, lojistik gibi konulardaki bilgi, birikim ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaşıp öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Konuşmanın sonunda katılımından dolayı Abdulsamet Köse’ye teşekkür belgesi takdim edildi.

Ardından, Bankacılık ve Sigortacılık Programı Kariyer Günleri Konferansı’na,  Gülşehir Sosyal Bilimler MYO Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunu ve ING BANK Tekirdağ Çerkezköy Şubesi Bireysel Bankacılık Yönetmeni olarak görev yapan Büşra Teryaki katıldı. Teryaki, bankacılık sektörüyle ilgili genel bilgiler verip tecrübe ve mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Konferansın ardından Büşra Teryaki’ye teşekkür belgesi takdim edilmesiyle ikinci gün tamamlandı.

Kariyer Günleri etkinliklerinin üçüncü günü “Lojistik Programı Kariyer Günü” ve “Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı Kariyer Günü” konferanslarıyla devam etti.

Lojistik Programı’nın Kariyer Günleri Konferansı’na konuşmacı olarak, NEVSAC Boru Profil Yönetim Kurulu Üyesi Arif Öbekli katıldı. Öğrenim süreci ve mezuniyet sonrasındaki kariyer gelişiminin önemine vurgu yapan Öbekli, firmaların lojistik bölümündeki iş akışı, işe alım süreci konularındaki bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaştı. Daha sonra Arif Öbekli’ye katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinliğin ikinci kısmı, Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı Kariyer Günleri Konferansı ile devam etti. Konferansa, Gülşehir Sosyal Bilimler MYO Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı mezunları ve şu an Nevşehir 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görev yapan Beyza Aydın ve İhsan Onur Kesici ile Gülşehir Sosyal Bilimler MYO mezunu ve Ziraat Bankası’nda görev yapan Mehmet Emin Yeşildağ ve yine Gülşehir Sosyal Bilimler MYO mezunu ve Carvak Özel Çağrı Merkezi’nde görevine devam eden Ceylan Özcan konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacılar, kamu ve özel sektör çağrı merkezleri hakkında bilgiler verip, tecrübe ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaşarak öğrencilerden gelen soruları cevapladılar. Etkinliğe katılımlarından dolayı Beyza Aydın, İhsan Onur Kesici, Mehmet Emin Yeşildağ, Ceylan Özcan’a teşekkür belgeleri takdim edilerek üçüncü gün tamamlandı.

Kariyer Günleri etkininin son günü “İnsan Kaynakları Yönetimi Programı Kariyer Günleri” ve “Özel Güvenlik ve Koruma Programı Kariyer Günleri” konferansları ile devam etti.

İnsan Kaynakları Yönetimi Programı Kariyer Günleri Konferansı’nda konuşmacı olarak, İnsan Kaynakları Personeli İşe Alım Uzmanı olarak Apak Gıda AŞ’de görev yapmakta olan Egemen Eroğlu katıldı. Eroğlu, işe alım süreci ve teknikleri, bir mülakatta dikkat edilmesi gereken hususlar, özlük işleri ve bordrolama gibi birçok konu hakkında bilgiler verip, öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Katılımlarından dolayı Egemen Eroğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinlik, Özel Güvenlik ve Koruma Programı Kariyer Günleri Konferansı ile devam etti.  Konferansa Gülşehir MYO mezunu ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda Güvenlik Görevlisi olarak atanan ve şu an Gelir Uzmanı olarak görev yapan Bekir Gökbaş konuşmacı olarak katıldı. Gökbaş, güvenlik görevlilerin meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında genel bilgiler verdi. Kendi kariyer sürecinden bahsettikten sonra öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Konuşmasının ardından Bekir Gökbaş’a teşekkür belgesi takdim edildi.