NEVÜ Güzel Sanat Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü tarafından NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem,  Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Dr. H. Aybike Karakurt, ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, bölüm hocaları,  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, ‘Üniversitemizde eğitim gören her bir öğrencilerimizin ortaya koymuş oldukları güzel ve başarılı çalışmaları bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Bugün ise bu eğitim öğretim yılında mezun olacak olan siz öğrencilerimizin almış olduğunuz başarılı eğitimlerinizin ve kendinizi geliştirmenizin birer meyvesi olan özgün çalışmalarınızın yer aldığı serginin açılışı için bir araya geldik. Öncelikle sergide yer alan eserlerinizden dolayı sizleri tebrik ederken, mezuniyet sonrası yaşamınızın her alanında da nice başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra son sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu alternatif pişirim, serbest şekillendirme, modüler pano ve artistik seramik uygulama çalışmalarının alternatif malzemelerle birleştirilerek ortaya konulan seramik çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını katılımcılar ile birlikte gerçekleştiren Rektör Aktekin, sergideki eserler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Rektör Aktekin ve katılımcıların açılışını gerçekleştirdiği sergi sonunda ayrıca bir öğrenci çamurun içselleştirildiği performans gösterisinde bulundu.

Sergi, 12 Haziran tarihine kadar NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda gezilebilecek.