NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi içerisinde oluşturulan ‘Sanat Müzesi’nin açılışı; NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Cesur Pehlevan, Avanos MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Aytepe Serinsu, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu,  sanatçılar, sanatseverler, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetlilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Pehlevan: Müzemiz aktif bir sanat ve eğitim merkezi olacak

Sanat Müzesinin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cesur Pehlevan, “Ülkemizde üniversitelerin çatıları altında değişik adlarda sanat müzeleri bulunmakta ve bugün bunlara bir tanesinin daha eklenmesinin tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Müzesinin, aktif bir sanat merkezi ve aktif bir eğitim merkezi halini alacağını ve bu konularda gerçekleştirilecek olan tüm organizasyonlara ev sahipliği yapacağını düşünmekteyiz. Bu bağlamda önemli bir boşluğun, önemli bir ihtiyacın bu müze vasıtasıyla karşılanacak. Müzemizin fikir aşamasında birçok kişinin katkıları bulunmakta olup, başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve yönetimi olmak üzere desteklerini ve emeğini esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Karipcin: Şehir ve üniversite için büyük bir kazanım

Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı Sanat Müzesinin üniversite ve Nevşehir için büyük bir kazanım olduğunu belirten NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, “Sanat müzesinin fikir aşamasından itibaren içerisinde bulunan biri olarak arkadaşların heyecan ve büyük gayretlerini gördüm. Açılışını yapacağımız Sanat Müzemizde gerçekten çok değerli sanatçıların birbirinden değerli eserleri yer almakta. Üniversitemiz için bu müzemiz gerekliydi ve gerek bulunduğumuz şehir, gerekse üniversitemiz için büyük bir kazanım oldu. Bu müzemizin bugün bu hale gelmesinde Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarımız başta olmak üzere, eserleriyle bizlere destek veren değerli sanatçılarımıza ve emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederken, hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Çevik: 4 eserle yola çıkarak 200 eserle müzemizi kurduk

Tesadüfen doğum gününe denk gelen müze açılışı ile iki mutluluğu ve heyecanı aynı anda yaşadığını katılımcılarla paylaşan Sanat Müzesi kurucusu NEVÜ GSF Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Savaş Kurtuluş Çevik ise, “Müzemizi kurmak için ‘4 eser alırsak bunu 400 esere götüreceğiz’ düşüncemi ve fikrimi paylaştığım Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın destekleriyle  geçen yıl 4 eserle müzemizi oluşturmak için yola çıktık. Şu an müze olarak birinci yılımızda 450 m2 alanda 200 esere sahibiz.

Ben tüm bu adımları atarken her daim çocukluğumu göz önüme getirdim. Çünkü müzesiz bir köy ve ilde doğdum. Nevşehir’in modern ve çağdaş bir müzesi olması, bizden sonraki çocuklarımız için çok önemli ve değerli bir adım oldu. İlimiz için gerçekten geleceği adına prestij sağlayacak, çocukların daha entelektüel bir çevrede büyüyeceği, Avrupa’yla ve Amerika ile rahatlıkla yarışabilecekleri bir atmosfer yarattık. Bu atmosferin bundan sonraki aşamadaki misyonu daha ağır bir şekilde ilerleyecek. Çocuklarımızın tüm sanat eğitimi ve müze uygulamaları eğitimini bu okulda alacak artık. Yani artık burası bizim okulumuz. Her ay akademik ve idari personelimizin çocuklarıyla başlayıp tüm öğrencilerimize kadar yayarak burada bir bilinçlendirme hareketi sağlayacağız. Artık çağdaş sanata, modern sanata bakıp ‘Anlamıyorum’ diyen tüm öğrencilerimize derdimizi anlatana kadar bu mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sanat Müzesinin açılışı gerçekleştirilecek, GSF Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanlarının müzik dinletisi eşliğinden birbirinden değerli sanatçıların eserlerinin yer aldığı müze gezildi.