Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığındaki akademisyenler, idareciler ve öğrencilerden oluşan NEVÜ Heyeti,  ‘2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ nedeniyle Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin için Beştepe'de düzenlenen anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hocamızın şahsi kütüphanesi bir hazine değerindedir. İnşallah bunları da vakıf ve müze bünyesinde en güzel şekilde koruyacak, değerlendirecek ve gelecek nesillere aktaracağız. Bu yıl vesilesiyle ülkemizin yanı sıra geniş bir coğrafyada yaklaşık 800 etkinlik gerçekleştirilecek. Halen devam eden bu etkinlikler yıl sonuna kadar kesintisiz sürecektir.

Medeniyet inşa etmek her topluma haslet olan bir şey değildir. Her şeyden önce İslam'ın kadim ve zengin bir medeniyet birikimi var. Geniş bir coğrafyada süren bu çalışmaların kıymetini Fuat Hoca gibi ilim erbaplarıyla yeniden keşfediyoruz. İslam öncesi dönemden başlayan bu büyük medeniyet yürüyüşü İslam'la zenginleşerek günümüze gelmiştir. Müslüman ilim adamlarının ortaya koyduğu eserleri iftiharla takip ediyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan "2018/6 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi"ne  göre 2019 yılının "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmesinden bu yana  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi,  Prof. Dr. Fuat Sezgin ve çalışmalarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması süreçlerinde paydaş üniversite olarak çeşitli etkinler düzenliyor.