NEVÜ İlahiyat Fakültesi tarafından geleneksel olarak mezun olacak öğrenciler anısına düzenlenen fidan dikim etkinliği, bu eğitim-öğretim yılında mezun olacak öğrenciler anısına, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ‘Mezuniyetimizle birlikte daha yeşil bir kampüs ve geleceğe nefes olması için fidanları toprakla buluşturuyoruz” temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, dekan yardımcıları, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Mezun olacak öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Rektör Aktekin, dikilecek olan her bir fidanın da öğrencilere ve tüm insanlığa birer nefes olacağını söyledi.

Aktekin, “Her biriniz farklı şehirlerden üniversitemizi tercih ederken, ailelerinizde sizleri bizlere emanet etti. Bizlerde üniversite yönetimi ve hocalarınızla birlikte bizlere emanet edilen siz değerli gençlerimizin en iyi şekilde eğitimlerini alarak toplumumuza, ülkemize ve tüm insanlığa faydalı birer birey olmanız için çalıştık. Sizlere bundan sonraki gerek eğitim hayatınızda gerekse yaşamınızın diğer alanında başarılı ve güzel bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum. Dikeceğimiz her bir fidanın da sizlerden sonra üniversitemizi tercih edecek olan öğrencilerimizle birlikte tüm insanlığa ve canlılara nefes olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Üniversitenin kendilerine sunduğu imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ise Rektör Aktekin başta olmak üzere hocalarına, üniversitenin tüm akademik ve idari personeline teşekkürlerini sundular. 

Rektör Aktekin, öğrenciler ve katılımcılar daha sonra Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen fidanları NEVÜ İlahiyat Fakültesi ve Üniversite Camii bahçesinde toprakla buluşturarak, can suyu verdiler.