Toplantıya; NEVÜ Meslek Yüksekokulu Müdürleri, NEVÜ Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire başkanları, MYO Akademisyenleri ile birlikte NEVÜ Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Saygın katıldı.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Saygın, daha önce NEVÜ bünyesinde Türkiye, Letonya, İspanya, Polonya ve Romanya ülkelerinden ortaklar ile gerçekleştirilen “Oyunlaştırılmış Öğrenme Platformuyla Muhasebe ve Finans Alanında Yetkinliğime Güveniyorum – TRUSTvGLP” adlı proje serüveninden ve proje çıktılarından (Oyunlaştırılmış Öğrenme Modülü, Öğrenme Simülasyonları Modülü, Mesleki Uygulama Videoları Modülü, Mesleki Tavsiyeler Modülü ve Faydalı Araçlar Modüllerinden) bahsetti.  Saygın ayrıca, 2021-2027 döneminde devam eden Erasmus+ Programı, Yaratıcı Avrupa (Creative Europe) Programı, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ve yeni uygulamaya geçecek olan Vatandaşlık, Eşitlik, Haklar ve Değerler Programı (CERV) hakkında bilgiler verdi.

Erasmus+ programı ve genel yapısı, Hareketlilik Projeleri (KA1), Ortaklık Projeleri (KA2), Politika-Reform Desteği Projeleri (KA3), projelerin planlama süreci, proje aşamaları, başvuru ve değerlendirme süreçleri, proje değerlendirme ölçütleri ve puanlama konularında bilgilendirmede bulunan Saygın, sunulacak projelerin oluşturulması süreci için bazı tavsiyeler ve dikkat edilmesi gereken noktaları ileterek, proje ortağı bulma ile ilgili faydalanılacak ortak arama platformları ve üniversite özelinde AB projelerinde izlenmesi gereken Başvuru – Uygulama – Kapanış süreçlerinin adımları ile proje bütçe kalemleri ve ödemeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Son olarak proje sonuçlarının neler olabileceğini, proje sonunda AB tarafından istenen çıktılar ve kazanımlar, yaygınlaştırma ve proje sürecinde karşılaşabilecek olası sorunlar hakkında katılımcıları bilgilendiren Saygın, AB projesi hazırlayacak olan tüm öğretim elemanları ile istemeleri halinde bilgi ve tecrübelerini paylaşabileceklerini ve kendilerine destek olacaklarını da belirtti.

Toplantı, soru cevap ve değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.