Yaklaşık 3 yıl önce kurularak hızlı bir gelişme gösteren Kapadokya Teknopark’ın bugün bünyesinde faaliyet gösteren 30 Ar-Ge firmasına ulaştığını belirten Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, “Ar-Ge firmalarına yer tahsisimiz devam ediyor. Önümüzdeki dönem büyük Ar-Ge firmalarına hizmet vermek amacıyla Kapadokya Teknopark’ta 63 bin metrekarelik bir genişleme çalışması yapmayı planlıyoruz.

Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Kapadokya Teknopark) 25.000 m2’lik bir alanda 2018 yılında ilan edildi. 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası kapsamında Kapadokya Teknopark yönetici şirketi olarak görev yapan Kapadokya Teknopark A.Ş. 2018 yılında kuruldu. Yönetici şirket Kapadokya Teknopark A.Ş. Kapadokya Teknopark’ın vizyon ve amaçlarının gerçekleştirilmesinden birinci derecede sorumlu tüzel kişilik. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi yönetici şirketin ortaklarını oluşturuyor” dedi.

Kapadokya Teknopark, 30 Ar-Ge Firmasına Ulaştı

Hizmete giren yaklaşık 5.000 m2 kapalı alana sahip Kapadokya Teknopark’ta 30 Ar-Ge firması faaliyet göstermekte. Kuluçka mekânları tamamen dolu durumda olup, girişimcilere yer tahsisleri devam ediyor. Bölgede yaklaşık 100 Ar-Ge personeli istihdam edilmekte.

TTO’nun Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Ücretsiz

Kapadokya Teknopark içerisinde yer alan Teknoloji Transfer Ofisi’nde gerçekleştirilen eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden tüm firmalar ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Üniversite ve sanayiciyi buluşturan TTO, bünyesindeki firmaları ihtiyaç duymaları halinde, projeleri ile ilgili olan akademisyenlere yönlendirmekte. Düzenlediği proje yarışmalarıyla, girişimcileri proje geliştirmeye teşvik etmeyi hedefleyen ofis, yeni teknolojilerin tanıtılmasında da etkili olan fuar hizmetlerinden firmaların faydalanmasını teşvik etmek için tanıtım toplantıları düzenliyor.

Kapadokya Tekno Park’ın Gelecek Vizyonu

Kapadokya Tekno Park’ın gelecekte hayata geçirmek istediği planları ise şöyle:

. CAPPIN2C markası ile hizmet vermeye başlayacak olan Kapadokya Uluslararası Kuluçka Merkezi 2021 yılı içerisinde girişimcilere tamamen ücretsiz olarak kapılarını açacak. Kuluçka Merkezinde teknoloji tabanlı, yenilikçi fikirlere sahip girişimcilerin iş fikirleri olgunlaştırılacak ve profesyonel işletmelere dönüşümleri sağlanacak.

. Kapadokya Teknopark’ın mevcut alanı tamamen dolmuş olup, ek alan ihtiyacı bulunmakta. Bu kapsamda yaklaşık 63.000 m2’lik bir alan ek TGB olarak ilan edilecek ve büyük ölçekli ar-ge firmaları ile ortak çalışmalar yürütülecek.

. Bölgesel girişimcilik ve iş fikri yarışmaları organize edilecek, bölgedeki girişimci adaylarına program kapsamında eğitimler verilecek.

. KOP bölgesinde yer alan teknoparklar, TEKNO-KOP çatısı altında bir araya getirilecektir, bölgesel iş birliklerinin artırılması için çalışmalar gerçekleştirilecek.