Etkinlikle ile ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin şunları kaydetti: “Avrupa Birliği’nin Türkiye’de yerleşik ar-ge firmalarına çok sayıda desteği söz konusudur. Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerimiz bu desteklerden yararlanma açısından önemli potansiyel arz etmektedirler.

Avrupa Birliği’nin Ufuk Avrupa adlı yeni programı çerçevesinde 2021 – 2027 yılları arasında sağlayacağı yeni destek mekanizmalarının tanıtımı için bir seminer düzenledik. Seminerimizde ana hatları ile Avrupa Pazarı hakkında bilgiler verilmiş, pazar büyüklüğü ve start-up yatırım oranları karşılaştırılmıştır. Ufuk Avrupa adlı yeni programın takdimi yapılmıştır. Ufuk Avrupa’ya proje hazırlarken sıklıkla karşılaşılan Teknoloji Hazırlık Seviyesi kavramı, koordinatör ve katılımcı kavramları açıklanmıştır. Son olarak halihazırda açık olan çağrılar ve AB projelerinin yazımı için TÜBİTAK tarafından sağlanan destekler takdim edilmiştir.

Kapadokya Teknopark olarak uluslararası bir teknoloji merkezi olma vizyonumuzu gerçekleştirmek için sürekli yeni çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin neticesinde firmalarımızın başarılı AB projeleri gerçekleştirmesini ve destek almasını temenni ediyorum” dedi.

Etkinlikte AJH Edison firması yetkilisi Hakan Duman yaklaşık bir saatlik sunum gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi.