Küresel ölçekte pandemi boyutuna ulaşan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen mücadele tüm dünyada sürerken, uzaktan yapılması gereken alanlara yönelik dijital dönüşüm çalışmaları da hız kazandı.

"Hayat Eve Sığar" sloganıyla hayata geçirilen "Evde Kal" günlerinde her türlü bilgi ve kaynağa ulaşmak adına hem dünyadan hem de Türkiye'den online kütüphane ve arşivler kitapseverlerin kullanımına açılırken, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı da, öğrenci ve akademisyenlere online kütüphane ve dokümantasyon hizmetini kesintisiz vermeye devam ediyor.

Öğrenci ve akademisyenlere evlerinde kaldıkları bu süreçte, zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın ihtiyaç duydukları bilgiyi dijital olarak sunmayı hedefleyen merkez kütüphane, abone olduğu veri tabanları aracılığıyla 3.735.257 elektronik kitap ve 28.142 elektronik dergiye online erişim imkanı sunuyor.

Abone olunan ve kullanıcıların hizmetine sunulan tüm elektronik kaynaklar, NEVÜ Merkez Kütüphane web sayfası (https://kutuphane.nevsehir.edu.tr/tr) “Bütünleşik Arama” başlığı altından tek ara yüzle taranabiliyor ve yerleşke dışından erişilebiliyor.

Ayrıca daha önceden oluşturulan “Açık Erişim Sistemi” ile kullanıcılar, NEVÜ tarafından üretilen 388 lisansüstü tezin dijital versiyonuna da online olarak erişebiliyor.