2017-2019 yılları arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencisi olan Hasan Biltekin, öğrencilik dönemi süresince Aşçılık Takım Kaptanlığı yapmış ve çeşitli yarışmalara katılarak okulumuzu temsil etmişti. Ön lisans eğitimi boyunca Antalya, Alanya, Fethiye, İstanbul ve Gaziantep gibi şehirlerde düzenlenen hem ulusal hem de uluslararası birçok yarışmaya katılan Biltekin, 15’e yakın altın madalyanın sahibi oldu.

Aşçılıkla lise öğreniminde tanışan ve Kapadokya bölgesinin bilinen köklü otellerinden birinde pastacı olarak çalışmaya başlayan Biltekin,  Şef Duygu Tuğcu gibi ünlü pastacılardan eğitim aldı. Hem öğrencilik döneminde hem de mezun olduktan sonra bölgenin en iyi otel ve restoranlarında çalışan ve çeşitli workshoplar veren Biltekin, yarışmaya katılmadan önce Nevşehir Belediye Spor Kulübü’nde aşçıbaşı olarak çalıştı.

MasterChef Türkiye programına ikinci defa katılan Hasan Biltekin, tüm elemeleri başarı ile geçerek 16 kişilik ana kadroya girmeyi başardı.

Başarı grafiğini hiç düşürmeden giderek artırmaya devam eden Biltekin’e NEVÜ başarılar diledi.