NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in başkanlığında Avanos MYO Konferans Solunanda düzenlenen istişare toplantısına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleriyle birlikte bazı araştırma merkezi müdürleri ve daire başkanları katıldı.

Aktekin: Üniversite Dışında STK, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile de İstişarelerde Bulunacağız

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ bünyesindeki Meslek Yüksekokullarıyla başladıkları ve devam eden istişare toplantılarını Nevşehir genelinde bulunan sivil toplum kuruluşları,  kamu kurum ve kuruluşlarıyla da sektörel anlamda düzenleyeceklerini söyledi.

Aktekin, “Bizim üniversite ve yönetim olarak amacımız eğitim ve öğretim ile birlikte belirlediğimiz ve belirleyeceğimiz hedeflerimiz doğrultusunda başta içerisinde yer aldığımız topluma faydalı olacak işler yaparak, bölgesel kalkınmaya da önemli derecede destek sağlamak.

Üniversite olarak bu istişare toplantılarımızı belediyeler, Nevşehir Ticaret Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla da yaparak özellikle bizim MYO ve Yüksekokullarının bölümlerini ve yaptıkları çalışmaları gündeme getireceğiz. Böylelikle bizim onlara hangi konularda ve alanlarda katkıda bulunacağımıza, onların da bize sunacağı katkılara dair bilgi alışverişinde bulunacağız. Bunun içinde üniversitemiz bünyesinde bulunan fakülte, yüksekokul, enstitü, meslek yüksekokulu ve araştırma merkezlerimiz başta olmak üzere sahip olduğumuz imkânları yeniden gözden geçirerek eksiklerimizi hızlı bir şekilde tamamlamamız gerekiyor. Bunu da bugün ikincisini burada sizlerin de katılımıyla gerçekleştireceğimiz istişare toplantıları veya birebir görüşmelerle çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise “Kamu-Sanayi ve Üniversite İşbirliği” kapsamında üniversitelerde MYO’ların önemine vurgu yaparak, MYO’ların özellikle bulundukları şehrin ve bölgenin kalkınmasında yetişmiş kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılamada öncülük ettiğini söyledi.

Toplantı, başta pandemi süreciyle birlikte yeni eğitim-öğretim yılına yönelik MYO, araştırma merkezi ve ilgili birimlerin yürüttükleri çalışmaların görüşülmesiyle sona erdi.

Rektör Aktekin ayrıca Avanos MYO derslik, atölye, laboratuvar ve uygulama alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.