NEVÜ MYO Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Double Tree By Hilton Avanos Muhasebe Müdürü Eda İlleez Ayık ile SMMM ve Bağımsız Denetçi Engin Ersin’in öğrencilerle bir araya geldiği etkinliğe; MYO Müdürü aynı zamanda da Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Saygın, Müdür Yardımcısı Dr. Ceren Baştemur Kaya, bölüm hocaları Dr. Ayhan Kuloğlu, Öğr. Gör. Dr. Hatice İlleez, Öğr. Gör. Burhanettin Duran, Öğr. Gör. Mehmet Ali Parlak, Öğr. Gör. Zümrüt Çelebi katıldı. 

MYO Müdürü Dr. Oğuz Saygın'ın konuşmalarıyla başlayan etkinlikte eğitim ve iş tecrübelerini katılımcılar ile paylaşan ve mezuniyet sonrasında öğrencilerin iş hayatına nasıl hazırlanabilecekleri hakkında bilgi veren Eda İlleez Ayık, özel sektördeki çalışma koşullarından bahsetti.

Büro ortamında çalışacak muhasebe personelinin iş deneyimi ve niteliklerine değinen Engin Ersin ise, muhasebe ve finans sektöründe “Ara eleman” olarak adlandırılan mezunların esasen “Ana eleman” olarak nitelendirilmesinin yerinde olacağını söyledi. İşkur ilanlarından örnekler vererek her sektörde muhasebe elemanı ihtiyacının yüksek olduğunu belirten Ersin ayrıca, meslekte istekli olmanın da başarılı olmada büyük rol üstlendiğini ifade etti.

Konferans, davetli konuşmacıların katılımcıların sorularını cevaplandırmalarıyla sona erdi.