NEVÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Log Yazılım Şirketi’nin kurucusu Öğr. Gör. Kadir Aba’nın konuşmacı olduğu etkinliğe MYO Müdürü Dr. Oğuz Saygın, Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı ve MYO Müdür Yardımcısı Dr. Ceren Baştemur Kaya, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Mehmet Kırtay, Öğr. Gör. Kadir Haltaş ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri katıldı.

Konferansta Kadir Aba, ‘Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bu teknolojilerin geçmişten günümüze olan gelişiminden ve hayatımıza ne gibi etkileri olabileceğinden bahseden Kadir Aba, sunumun devamında sanal gerçekliğin eğitimde kullanım alanlarına değindi. Öğr. Gör. Kadir Aba, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencilerine yol haritası olması açısından, Sanal Gerçeklik için uygulama geliştirirken hangi teknolojilerden faydalanabileceklerini anlattı.

Öğr. Gör. Kadir Aba’nın sunumunun ardından istekli öğrenciler, Oculus Guest 2 cihazı ile sanal gerçeklik deneyimini uygulama şansı buldu.

Konferans, MYO Müdürü Dr. Oğuz Saygın’ın Kadir Aba’ya katılım belgesi takdimiyle sona erdi.