NEVÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Tahiroğlu’nun moderatörlüğünde çevrim içi gerçekleştirilen ve NEVEMM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. M. Talha Özalp’in açılış konuşması ile başlayan programa davetli konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Koşar “Akademik Danışmanlık ve Liderlik” üzerine konuştu. 

Youtube üzerinden canlı olarak da yayınlanan webinarda Doç. Dr. Serkan Koşar, akademik danışmanlığın gereklilikleri, yönetmeliklerin bilinmesinin öğrenci ve danışmanlara katkısı, bir akademik danışmanın sahip olması ve olmaması gereken özelliklere değindi. Akademik danışmanlığın ve danışmanın liderlik özelliğine sahip olmasının öneminden bahseden Koşar ayrıca, katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Doç. Dr. Serkan Koşar’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen NEVEMM Eğitici Farkındalık Eğitimlerinin üçüncüsünü https://www.youtube.com/watch?v=D11KbnbDvZA adresi üzerinden izleyebilirsiniz.

Doç. Dr. Serkan Koşar Hakkında

Doç. Dr. Serkan Koşar lisans eğitimini 2005 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini 2008 yılında ve Doktora eğitimini ise 2012 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında tamamladı.

Bir süre Millî Eğitim Bakanlığı’nda Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan ve sonrasında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Koşar, Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen birçok kongre, sempozyum ve komisyonlarda, çeşitli kamu ve özel kurumlar tarafından desteklenen projelerde araştırmacı ve bursiyer olarak görev yaptı.

Eğitim yönetimi alanında ulusal ve uluslararası makaleleri, bildirileri ve kitap bölümleri bulunan Koşar, 2006-2011 yılları arasında Türk Eğitim Bilimleri Dergisi’nde görev almış ve 2012-2018 yılları arasında ise Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi dergisinde editör yardımcısı olarak görev yapmıştır. Serkan Koşar, 2005 yılından itibaren Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde görevine devam etmektedir ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekan yardımcılığı yapmaktadır.