Arş. Gör. Ersoy Çarkıt’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinar NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş’ın açılış konuşması ile başladı. Youtube üzerinden canlı olarak da yayınlanan webinarda bir dersin detaylı analizi hakkında konuşuldu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Ergin Erginer, bir dersin bilişsel, duyuşsal ve psikomotor bileşenlerini anlattıktan sonra katılımcılar ile örnek ders planları incelemesi yaparak katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Ergin Erginer kimdir?

Doç. Dr. Ergin Erginer, 2013-2014 yılları arasında ziyaretçi öğretim üyesi olarak Kanada British Columbia Üniversitesi Eğitim Fakültesi Program ve Pedagoji bölümünde bulundu. Prof. Dr. William Frederick Pinar ile program teorisi üzerine çalıştı, seminer ve derslerine katıldı. ‘Yaratıcı drama öğretimi’ eğitimiyle ilgili gelişimini sürdürdü. Yaratıcı beden dili ve öğretimi üzerine bazı çalışmalar yaptı.  Araştırmacı, akademik çalışmalarını eğitimde program geliştirme bilim dalında sürdürmekte, uygulamalı öğretim yöntemleri ve öğretimi, çocuk edebiyatı ile öğretim, yaratıcı drama öğretimi, yaratıcı yazma öğretimi, öğretim için yüz boyama, öğretmenin beden dilindeki yaratıcılığı ve bunun öğretimi, öğretmeyi öğrenme, ilkokul çocuklarının öğrenme tipleri ve okuduklarını anlama stratejileri gibi, öğrenme ve öğretme süreçleriyle ilgili sorunlara odaklanmaktadır.