NEVÜ akademik personeline ve öğrencilerine yönelik eğitici içeriklerin yer aldığı “Eğitici Webinarlar” serisine ek olarak herkese açık olacak “Bilim ve Felsefe Söyleşileri”nin ilki 05.03.2021 (bugün) saat 19:00’da gerçekleştirilecek. 

Doğa Bilimleri Felsefesi, Davranışsal Ekonomi, Bilinç, Yapay Zeka Felsefesi, Nörofenomenoloji, Beyin ve Dil, Post-Truth, Transhümanizm gibi güncel konuların ele alınacağı söyleşilerin ilk konuğu İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Enis Doko olacak. NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğrt. Üyesi Nilgün Türkileri’nin modertörlüğünü yapacağı ve NEVEMM Küdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş da katılacağı söyleşide Öğretim Üyesi Dr. Enis Doko “Evrenin Gizemleri” üzerine konuşacak.

Dr. Öğr.Üyesi Enis DOKO kimdir?

1987 yılında Makedonya'nın Ohri şehrinde doğdu. Enis Doko, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik ve Felsefe bölümlerinden 2010 yılında derece ile mezun oldu. Koç Üniversitesi'nde hazırladığı "Adiyabatik Dönen Spin-Momentum Bağlı Fermi Gazlar" başlıklı tezi ile 2016 yılında kuramsal fizik alanında doktor unvanını almaya hak kazandı. Akademik ilgi ve araştırma alanları arasında Bilim Felsefesi, Din Felsefesi, Fizik Felsefesi, Analitik Metafizik, Matematik Felsefesi, Ultra Soğuk Atom Fiziği, Çok Parçacıklı Kuantum Fiziği gibi konular bulunmaktadır. Enis Doko 2017 yılından beri Sabah gazetesi pazar eki için haftalık ‘Bilim ve Yaşam’ sayfasını hazırlamaktadır.

Katılımcılar için katılım linki aşağıdadır;

http://bit.ly/nevemm-bfs