NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminere; NÜKMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Zehra Turan, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVSEM) Müdürü Doç. Dr. Sevtap Günay Köprülü, NÜKMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Zeynep Ünal, SGK personeli, NEVÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan NÜKMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Zehra Turan, “Sosyal güvence, hepimiz için gelecekten emin olmaktır. Sosyal güvenlik sistemi çeşitli sosyal risklerle insanın ihtiyaçlarını karşılayan bütünsel bir sistemdir. Hayatta bazen başımıza neler geleceğini önceden kestiremediğimiz için bu sistem ve meslek hayatınızda karşınıza çıkabilecek sorunlar hakkında NÜKMER olarak öğrencilerimize bu kısa bilgilendirmeyi yapmayı planladık. Bu vesileyle bizi kırmayarak davetimize icabet ettiği için sayın İl Müdürümüz Erdin Polat’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Turan’ın ardından  sosyal güvenliğin tanımı ve ülkemizde sosyal güvenliğin gelişimine değinen SGK İl Müdürü  Erdin Polat; kimlerin sigortalı sayılabileceği, bazı sigorta kollarına tabi olanlar, Ek-5., Ek-6. Ek-9.madde kapsamındaki sigortalılar, iş kazaları, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasında sağlanan haklar, hastalık ve analık sigortasında sağlanan haklar, emeklilik yaş ve şartları, kimlerin genel sağlık sigortalısı olabileceği ve yararlanma şartları, öğrenciler için  genel sağlık sigortası ve şartları, gelir testi sonucu ve ödenerek pirimler, sosyal güvenlik reformunun getirdikleri, vatandaş ve işveren için E-SGK, E-Reçete uygulaması, E-Bildirge uygulaması, sigortalılığın zorunlu oluşu, kayıt dışı istihdam ve bununla mücadele konularında katılımcılara bilgi verdi.

İl Müdürü Polat ayrıca, işçi ve işveren başta olmak üzere toplumun bazı kesimleri tarafından yanlış bilinen doğrulara da değinerek,  özellikle işçi çalıştırılmasının tespitinde uygulanan ağır cezalar ile işçinin sahip olduğu haklara vurgu yaptı.

İl Müdürü Polat’ın konuşmalarının ardından soru – cevap kısmıyla devam eden seminer sonunda NÜKMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Zehra Turan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Zeynep Ünal ile birlikte İl Müdürü Polat’a günün anısına plaket takdiminde bulundular.