Çin-Yabancı Dil Değişimi ve İş birliği Merkezi tarafından Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "21. Çince Köprüsü Uluslararası Üniversite Öğrencileri Türkiye Ön Eleme Finali Konuşma Yarışması"nın kazananları belli oldu.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Bilgi, yetenek ve konuşma olmak üzere üç aşamadan oluşan yarışmada NEVÜ Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’ndan Doğa Gübeş, Esmanur Çorum, Özge Şahin, Selen Bade Ön ve Vildan Sofu bilgi aşamasında üstün başarı göstererek yetenek ve konuşma yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Çevrim içi olarak düzenlenen yarışmanın yetenek yarışması video kaydı yolu ile alındıktan sonra 17 Mayıs’ta çevrim içi yapılan konuşma yarışması gerçekleştirildi.

Yarışmada Çince konuşma yeteneklerini sergileyen NEVÜ öğrencileri Doğa Gübeş Türkiye birinciliğini, Esmanur Çorum ise Türkiye ikinciliğini kazandı.

Doğa Gübeş ayrıca 2022 yılı ağustos-eylül ayında Çin’de düzenlenecek olan ‘Uluslararası Çince Köprüsü Yarışması’nda hem ülkemizi hem de NEVÜ’yü temsil edecek.

Çevrim içi yapılan yarışmaya Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Wu Jian, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Li Qin, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosu Meng Fanwei, Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Yeşim Ekinci, Türkiye'deki Konfüçyüs enstitüleri çalışanları ve yarışmacılar katıldı.

AKTEKİN: ÖĞRENCİLERİMİZİN BU BAŞARISI GURUR VERİCİ

NEVÜ Rektörü Aktekin “21. Çince Köprüsü Yarışması Türkiye Ön Eleme Finali’nde Türkiye birinciliği elde eden Doğa Gübeş ve Türkiye ikinciliği elde Esmanur Çorum’u makamında kabul etti. 

Aktekin, öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti. 

Aktekin “İlk öğrencilerini 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda almaya başlayan üniversitemiz Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı, Türkiye’nin en genç kurulan Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’dır. Dolayısıyla yarışmaya sadece birinci sınıf öğrencileri düzeyinde katılan üniversitemiz, Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nın bu başarısı üniversitemiz için gurur vericidir. Nitelikli eğitim performanslarından dolayı Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı akademisyenlerimizi ve yarışmadaki üstün başarılarından dolayı siz öğrencilerimizi tebrik ediyor,  başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum” dedi.