Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Planlama ve Risk Azaltma Dairesi tarafından organize edilen çevrimiçi uzaktan eğitim semineri kapsamında kaya düşmesi olayından kaynaklı afetlerin değerlendirilmesine yönelik “Kaya Düşme Analizlerinde Güncel Uygulamalar ve İyileştirme Yöntemleri” başlıklı eğitim semineri düzenlendi.

AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan, Doğal Afet Risklerini Azaltma Çalışma Grup Başkanı R. Selçuk Yardımcıel, H. Gürhan İlgen ile AFAD İl Müdürlüklerinden 80 dolayında mühendisin katıldığı seminerde NEVÜ Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mutluhan Akın, “Kaya Düşmesi Kaynaklı Afetlerin Değerlendirilmesi” üzerine konuştu. 

Doç. Dr. Mutluhan Akın seminerde kaya düşmeleri ve kaya düşmelerinin değerlendirilmesine yönelik güncel uygulamalardan örnekler vererek,  kaya düşmelerinin incelenmesinde ve arazi incelemeleri sırasında uygulanacak yöntemler, kaya düşmelerinin modellenmesinde son yıllarda yaygın şekilde kullanılmaya başlayan 3-boyutlu kaya düşme analizleri hakkında bilgi verdi.

3-boyutlu kaya düşme modellemelerinde gerekli olan sayısal yüzey modelinin oluşturulabilmesi için yararlanılan güncel yöntemlere de değinilen seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.