Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şahlan Öztürk, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13/a maddesi uyarınca NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Olur’u ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcılığına görevlendirildi.

Prof. Dr. Şahlan Öztürk kimdir?

1999 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun olarak lisans eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı.

2009 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. (Dr. Öğr. Üyesi) olarak göreve başlayan ve Moleküler Biyoloji Bölümünün kuruluşunda görev alan Prof. Dr. Öztürk, 2011 yılında doçent, 2017 yılında da Mühendislik Mimarlık Fakültesinde profesörlük unvanı aldı. 2012 yılından beri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünü Asaleten ve 2021 yılından itibaren de Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığını Vekaleten yürüten Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Çevre, Klinik, Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji alanlarında çalışmalarda bulundu.

Bölüm Başkanlığı ve Anabilim dalı Başkanlığı gibi görevleri gerçekleştiren, ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda yayınlanmış makalesi ile kongre ve sempozyumlarda sunulmuş tebliğleri bulunan Prof. Dr. Şahlan Öztürk, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.